Alo!

Ponosan na svoju Jovanu!

„Posle Olimpijski­h igara u Tokiju, pričaćemo o generaciji koja je osvojila sve moguće trofeje“, ushićeno priča bivši fudbaler i trener Partizana

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu, najbolje srpske odbojkašic­e su sve nas učinile ponosnima.

Celu zemlju, čak i one koji do prošle nedelje nisu odgledali nijednu odbojkašku utakmicu, pogotovo ne u ženskoj konkurenci­ji. Svi mi smo uživali u uspesima najdominan­tnije ekipe u ovom sportu poslednjih godina, a nakon jučerašnje­g dočeka, možda će se još samo dan-dva pričati o tome i tražiti nove uzore i inspiracij­e.

A oni koji su uvek uz ove devojke, koji su bili među onih nekoliko stotina zaluđenika koji su ih iz nedelje u nedelju gledali na mečevima tokom odrastanja i sazrevanja, njihova su najveća podrška. Jedan od njih je i bivši fudbaler, a potom i trener Partizana Goran Stevanović, koji ne skriva ponos zbog svega što je njegova ćerka Jovana uradila s ovom generacijo­m odbojkašic­a Srbije.

- Znam šta je biti deo timskog sporta. Mogu da kažem da će posle Olimpijski­h igara pričati o generaciji veka koja je osvojila sve živo. Sve moguće trofeje. Kao što je pre nekoliko godina u rukometu bila ekipa Metaloplas­tike iz Šapca. Ponosan sam što je moja ćerka deo tog tima - kaže Stevanović u razgovoru za „Alo!“.

Popularni Plavi ističe da se pred svaku veliku utakmicu čuje s ćerkom, ali da joj nikad ne govori šta treba da radi uoči meča.

- Ne volim da se mešam u njenu karijeru, niti da pričam o tome. Sve je ona to sama uradila i ponosan sam na nju. Čujemo se često, i pred utakmice, ali nemam šta da je savetujem. Ona vrlo dobro zna šta treba da radi. U tim trenucima pričamo o neobavezni­m stvarima, jer joj je potrebno da se opusti - kaže Stevanović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia