Alo!

SRBIJI JE MESTO NA ZAPADU

- Piše: J. Đ. - D. R. redakcija@alo.rs

Intervju sa Borom Drljačom jedva smo uspeli da odradimo, jer nismo mogli da ga odbranimo od obožavalac­a koji su se sjatili na naš štand u želji da se fotografiš­u i zapevaju sa njim.

„Stari vuk“i „Prijo moja...“bili su samo neki od hitova koje su naši mladi čitaoci pevali uglas sa Borom. Legenda narodne muzike, najbolji tviteraš među pevačima i najbolji pevač među tviterašim­a družio se juče sa posetiocim­a našeg štanda na Sajmu medija i u iskrenom intervjuu za „Alo!“pričao nam o politici, Tviteru, zdravstven­om stanju, estradi, rijaliti programima...

 Najveća ste atrakcija na društvenoj mreži Tviter, mnogi se i dalje pitaju da li sami pišete tvitove?

- Ja to pišem. Samo ja, profil je moj i autentičan!

 Imate mnogo pratilaca, a često na Tviteru iznosite stvari iz privatnog života i to bude vrlo simpatično.

- Volim da objavim i slike sa mojih gostovanja sa narodom.

 Koliko vremena provodite na Tviteru?

- Ne mnogo.

Moja Rada mnogo vremena provodi, ona je mene to naučila. U početku nisam hteo time da se zamaram i onda je to počelo da bude interesant­no, ja sam se u to zaljubio i teram dalje, ne odustajem.

 A čije tvitove vi volite da čitate?

- Kako kad, nema pravila. Za mene nema pravila, tako živim 55 godina koliko sam na estradi, a to je mnogo da neko traje toliko dugo, da bude interesant­an i da ga vole tri generacije od tri do 103 godine.

 Idete ukorak sa vremenom.

- Ja sam nekada bio omladinac, skojevac za vreme socijalizm­a. Tada sam naučio da se moraš uklapati u reforme. Vozovi na stanici imaju one sporedne koloseke i kada se parkira na sporedni kolosek, tu se ostane i zarđa, prema tome, uvek moraš biti na glavnom koloseku i samo napred.

 Stižete li da pratite politiku? - Pratim politiku opasno. Pored politike, pratim i sve moguće sportove. Imam jednu kafanu u Novom Beogradu kod mog prijatelja Milana, tu svaki dan sedim i čitam novine, tako da sam opasno informisan. Nema na svetu da se nešto dešava, a da ja ne znam. Ja sam toliko knjiga pročitao da sam počeo da ih mrzim, toliko sam bio opterećen, ja nisam mogao spavati. Kada dođem sa koncerta u četiri sata, ja ne mogu spavati, sat vremena čitam knjige. Zato znam

Ja sam toliko knjiga pročitao da sam počeo

da ih mrzim

sve. Mnogi akademici su mi čestitali da bolje znam neke stvari od njih.

 Kada biste birali između Rusije i Evropske unije, šta mislite, kome bi trebalo da se okrenemo?

- Ja sam bio u Rusiji, ali nisam nijednu rublju tamo zaradio, sve što imam zaradio sam na Zapadu. Prema tome, sve je rečeno.

 Jeste li zadovoljni političkom situacijom u zemlji?

- Uvek će biti gore, ne može biti bolje, jer svet sam sebe uništava. Ja kad sam čitao knjigu i kada sam učio - kaže: čovečji će mozak izmisliti takvu tehniku da će sam sebe uništiti. To je sad došlo.

 Ko vam je omiljeni političar?

- Od predsednik­a, pa dole sa svima se znam, sa svima pijem kafu.

Jedino nisam dobio nacionalnu penziju, imao sam imao najbolji dosije, ali to ne pije vode, morao je neko da okrene telefon da prođe ovaj ili onaj, ali nisam hteo da zovem nikoga i mnogi su dobili koji nemaju veze sa nacionalno­m penzijom, a ja nisam, ali, hvala bogu, glas me služi i ima za pijacu.

 Planirate li neki koncert uskoro?

- Uvek imam neko pevanje. Ranije sam pravio koncerte u Domu sindikata, „Spensu“, meni to sad ne treba jer je velika obaveza. Pola njih deli karte, pola karata podele da bi napunili.

 Koje knjige vas interesuju, šta ćete kupiti na Sajmu?

- Sve sam pročitao, naše pisce, strane pisce i ruske pisce. Rusi su najjači narod na svetu. Ova deca, nažalost, ne čitaju Branka Ćopića, koji je rođen u mom kraju, ispod planine Grmeč. U istu gimnaziju je išao gde sam ja posle išao, i kad je napisao knjigu „Mala moja iz bosanske krupe”, imao je 12 godina.

 ??  ?? Jagnjetina je moj porok

Kako vas služi
- Odlično zdravlje?
sam, moj recept je to što nikada pio, nisam
nisam pušio, porok jedini
mi je jagnjetina.
Jagnjetina je moj porok  Kako vas služi - Odlično zdravlje? sam, moj recept je to što nikada pio, nisam nisam pušio, porok jedini mi je jagnjetina.
 ??  ?? Najmlađi vole „Starog vuka“ Aleksandar Šešelj i Miljan Damjanović
Zorana Stamenić i Aleksandar Gajović
Najmlađi vole „Starog vuka“ Aleksandar Šešelj i Miljan Damjanović Zorana Stamenić i Aleksandar Gajović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia