Alo!

Živela u kući horora, pa bačena u lance!

ŽIVOTNA DRAMA JELENE VOJINOV, KOJA JE BILA ZATOČENA U OBRENOVCU Posle Dareta, udala se za drugog muža, koji ju je tukao, maltretira­o i uzimao joj novac, tako da joj nije prvi put da je žrtva nasilja, tvrdi komšinica

- Nemanja.gavrilov@alo.rs

Jelenina sudbina je teška i tragična! Ono što je doživela u Obrenovcu, nažalost, nije joj prvo takvo iskustvo! Prvi muž joj je umro, a od drugog se razvela zbog toga što ju je maltretira­o i otimao joj novac. Niko nije brinuo o njoj, a njene roditelje gotovo da i ne zanima gde je sada i kako joj je! Kad neko njenu majku pita za Jelenu, ona mu odbrusi: „Baš me briga za nju, Jelena je prostitutk­a!”

Ovo je za „Alo!” ispričala komšinica Jelene Vojinov (28) iz Sakula, koja je više od godinu dana

bila zato- čena poput robinje u Velikom Polju kod Obrenovca. Nenad P. (35) i Mileva M. (27), bračni par iz tog mesta, uhapšeni su zbog sumnje da su nesrećnu devojku držali vezanu lancima i da su se zverski iživljaval­i nad njom. Silovanja, prebijanje, teranje da jede pseći izmet i čupanje noktiju činili su njenu svakodnevi­cu. Ekipa „Alo!“je posetila Sakule kod Opova, Jelenino rodno selo, i zatekla prizor kao iz horor filma. Dočekala nas je trošna, gotovo ruinirana kuća sa zapuštenim dvorištem. Ispred kuće smo razgovaral­i sa njenim bratom Jovom, koji je bio u iznošenoj garderobi. Kretao se gotovo šepajući, navodeći da je i sam lošeg zdravlja. - Ne znam gde je Jelena, niti znam šta joj se dešava! Nisam je dugo video - rekao je kratko, ne pokazujući naročito interesova­nje za sestru. Na pitanje da li je čuo šta joj se dogodilo odgovorio je potvrdno, bez ikakvih emocija. Komšinica koja nije želela da se predstavi ispričala nam je da je Jelenina živela u strašnim uslovima.

- Oduvek je bila zanemariva­na, roditelji nisu brinuli o njoj. Verujte mi, htela sam da je uzmem kod mene da se brinem o njoj. Bila je jako bolesna, dva puta je operisala tumor na mozgu, bila je bukvalno otvorene lobanje! Živela je u užasnim uslovima, njeni roditelji su imali još sedmoro-osmoro dece. Udali su je sa svega 13 godina za muškarca starijeg 20 godina. Zvao se Dare, sa njim je dobro živela, ali je on umro od raka. To što je doživela u Obrenovcu je strašno, ali nije prvi put da je maltretira­na. Posle Dareta se udala za drugog muža, koji joj je uzimo novac i tukao je. Prošla je pravi pakao - navodi komšinica i dodaje: - Jelena ima četvoro dece iz dva braka. Ima tri sina i ćerku, ali su joj svi oduzeti i smešteni u hraniteljs­ke porodice. Niko ne zna gde je, priča se da je u sigurnoj kući u Pančevu.

Komšije kažu da je Mileva M., sa kojom je Jelena u rodbinskim vezama, kumovala paklu u Obrenovcu.

- Jelenine tri sestre udate su za trojicu Milevine braće u Perlezu. Mileva je i nju odvukla u Perlez, a odatle u Obrenovac, gde je počela njena muka. tkako je otišla u Perlez, izgubio joj se svaki trag. Kada se pročulo šta se dogodilo, niko iz njene porodice nije bio naročito iznenađen. Kada sam njenoj majci rekla šta je doživela u Obrenovcu, ona je odgovorila: „Boli me uvo, Jelena je prostitutk­a!” - kaže komšinica. Roditelje nesrećne Jelene nismo zatekli kod kuće jer su, kako nam je rečeno, bili na poslu.

 ??  ?? Porodični dom u selu Sakule, gde je
Jelena odrasla Jelenin brat ne zna
gde mu je sestra
Porodični dom u selu Sakule, gde je Jelena odrasla Jelenin brat ne zna gde mu je sestra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia