Alo!

MILIVOJEVI­Ć PROGOVORIO O SELEKTORU, „ORLOVIMA“, KRITIKAMA I LAŽIMA... Platio sam glavom, S NJIMA NIKAD!

- Piše: R. STEVANOVIĆ redakcija@alo.rs

„Platio sam glavom jer sam rekao šta mislim. Zato više nisam u reprezenta­ciji. A i zašto bih bio? Ne volim da radim s ljudima koji lažu!“

Ovim rečima je Luka Milivojevi­ć opisao izgnanstvo iz državnog tima Srbije, kako je istakao, ne njegovom voljom. U prvoj ispovesti od Mondijala u Rusiji, kad je poslednji put bio među „orlovima“, dvadesetse­dmogodišnj­i Kragujevča­nin je pričao o sukobu sa selektorom, odstranjiv­anju iz reprezenta­cije, kritikama i lažima, koga sme da pogleda u oči, a ko njega ne sme...

- Znam da treba da budem deo reprezenta­cije, ali nisam zbog stvari koje nemaju veze sa fudbalskim kvalitetim­a. Ima ljudi koji odlučuju da li treba da budem u reprezenta­ciji. Istina je da sam izostavlje­n posle izrečenog mišljenja o porazu od Švajcarske na Svetskom prvenstvu. Rekao sam na sastanku da bismo sa četiri boda išli dalje. Na takvom takmičenju se ide na svaki bod - rekao je Milivojevi­ć za „Sport klub“.

Protiv „sajdžija“, smatra on, Srbija se previše kockala u poslednjih 15 minuta, a njegov izlazak s terena, dodaje, nije bio logičan.

- Da sam zamenjen veznim igračem, prihvatio bih to. Kockali su se i platili smo glavom. Platio sam i ja, jer sam rekao šta mislim. Onda sam došao do zaključka - ako ne mogu da kažem šta mislim, i ne moram da budem tamo. Ako treba da kažem nešto što bi oni voleli da čuju, od mene to neće čuti. Nisam takav. Posle toga su usledili napadi u javnosti koji veze nemaju sa fudbalom, a koji su me još više okrenuli protiv njih.

Kapiten Kristal Palasa ne očekuje da će u dogledno vreme ponovo biti pozvan u reprezenta­ciju.

- Sa mnom ili bez mene, nema velike razlike. Jedan igrač ne može mnogo da utiče na kolektiv. Ali s druge strane, pod kojim uslovima bih se vratio? Kod njih - teško. Ne volim da radim s ljudima koji lažu, izmišljaju, nisam takav. Volim da dam celog sebe za tim, da se žrtvujem koliko mogu. Znam ko sam i stojim iza onoga što sam rekao. A s njima ću teško raditi u budućnosti - poručio je Milivojevi­ć.

 ??  ?? Kraj za sva vremena:
Krstajić i Milivojevi­ć
Kraj za sva vremena: Krstajić i Milivojevi­ć
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia