Alo!

Vrtlog, vrtoglavic­a

-

Uzgredne pojave su - da su mnogi dovedeni u red. Emir Kusturica, Duško Kovačević, Matija Bećković, Pera Božović, Milomir Marić, ranjeni Peconi (moj bivši drug...), Vojin i Sloboda Ćetković, Jakša Šćekić, Mlađan Dinkić, Boško Ničić... Spisak podugačak. Biće ih još. Sve više. Ha-ha. Mislili su da to ne može da im se desi. A? E, moji vi (parafraza izraza „e, moj ti“jednog mog zajebanog prijatelja...)!

I nformacije samo stižu. „Maloletnic­e - prostituci­ja - snimci - razgovori - lova - krimi-džimi lupetanja“. Samo se slivaju. Pa droga, seks, preljuba, ogovaranja... Ljudi su mnogo glupi. Naročito oni najpametni­ji. Ti su gluplji od najgluplji­h. Sva navedena dela su im „petarda“zatvora uz naslovne strane. A ne bi izdržali tri dana. Neko im je podvukao crvenu liniju - nema mangupiran­ja ni pod stare dane.

„Grobari“(partizanov­ci) se upucavaju međusobno. Zanimljivo.

L ažnu nagradu „Dušan Bogavac“znali smo da će dobiti ova mala s Kosova. Nikad čuo za nju. Ali, kažem, znali smo da će je ona dobiti i šta su „pisci hteli da kažu“. Jake su zapadne službe, ja sam prozapadno orijentisa­n i navijam da Srbija uđe u NATO i EU, i biće tako, ali jake su i naše službe. Da neko ne pomisli da se nešto ne zna ili može da promakne.

Z vezda služi za gol-razliku. Ali to smo znali. Plafon je bio podvig u Salcburgu. Ostaje još jedan - pobediti u Napulju i remi kod kuće protiv Liverpula. I proleće u Ligi Evrope. Isto je sa kompletnim bivšim „istočnim“fudbalom, koji je dva puta jači i bogatiji od nas. Plus, nisu imali Slobu i pet maraka platu.

M i ne menjamo „strategiju“- reprezenta­cije su nam svetski fenomen, a klubovi ne postoje. Odbojkašic­e prvak sveta, odbojkaši u četiri na svetu. To samo Srbija ima. Ali klubove nema. Čudo i fenomen je to. Teško za analize.

D a zaključim, američka agentura je još neprijatel­jska, bila bi još neko vreme i da priznamo

Kosovo. Otvorili bi Sandžak i Vojvodinu. Ali ruska agentura je isto problem - pobrkana, lažljiva, sklona ogovaranju i pomalo dečja „vole i Cara Nikolaja, i Staljina, i Putina“, samo ne vole Gorbacova. Oslobodili nas ‘44, ali pobili sve živo i uveli boljševiza­m. Nije lako mom bivšem prijatelju Aleksandru.

Pozdrav, dame i gospodo.

 ??  ?? Piše: Dejan Anđus,
novinar
Piše: Dejan Anđus, novinar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia