Alo!

Sveta Petka spasla Darka Lazića!

„Stanje je stabilno. Ako se ovako nastavi može se očekivati potpuni oporavak koji će trajati veoma dugo“, kaže za „Alo!“izvor iz KBC Zemun

- Piše: VESNA ĐORĐEVIĆ vesna.djordjevic@alo.rs

Pevač Darko Lazić je već šesti dan u veštačkoj komi, još je životno ugrožen, ali njegova porodica je srećna zbog toga što je živ i što se njegovo zdravstven­o stanje posle stravičnog udesa ne pogoršava. Kako „Alo!“nezvanično saznaje od tima lekara KBC Zemun, Darkovo stanje je malo bolje.

- Danas je situacija stabilna i vitalni parametri nisu ugroženi kao što su bili poslednjih dana. Naravno, ništa se sa sigurnošću ne može tvrditi što se ishoda tiče, međutim, ako se ovako nastavi, može se očekivati potpuni oporavak, koji će trajati veoma dugo. Kao da ga Sveta Petka danas čuva. Konzilijum će zasedati u ponedeljak kako bi se napravio plan daljeg lečenja, zasad je na intenzivno­j nezi i posebnom praćenju – kaže naš izvor iz KBC-A.

U toku jučerašnje­g dana u KBC Zemun sve je bilo mirno. Subota je, poseta nema, kao ni konzilijum­a… Rano ujutro nije bilo ni Darkovih roditelja, koji dolaze svakodnevn­o otkad se nesreća dogodila. Taman kad smo pomislili da možda neće ni doći, ugledali smo ih. Otac Milan, majka Branka i Darkova devojka Marina Gogić stigli su u posetu. Iako joj nije dozvoljeno da ga vidi, budući da nije njegova bračna partnerka, Marina svakog dana dolazi kao podrška Darkovim roditeljim­a. Njih troje su stigli oko podneva i u bolnici su proveli ne više od 20 minuta. Za razliku od ranijih dana, kada su bolnicu napuštali uplakani i neraspolož­eni, juče nisu izgledali tako. Odavali su utisak da su dobili dobre vesti od lekara, a pevačeva majka Branka kratko nam je rekla:

- Videli smo Darka. Bogu hvala, bolje je - rekla je za „Alo!“mirnim, spokojnim glasom. Iako su joj oči bile pune suza, uspela je da nam se nasmeje. Ovo je bila njena prva izjava otkada je njen sin doživeo stravičnu saobraćajn­u nezgodu.

Juče u toku dana, Darkova baba Milka rekla nam je da su ubeđeni da će se Darko izvući i da se svi mole za njegovo ozdravljen­je:

- Jutros je ponovo u seoskoj crkvi bila molitva za našeg Darka. Svi se mole i svi ga vole. Njemu je bolje i mi se nadamo da će se oporaviti. Ne prestajemo da plačemo, ali verujemo da će uspeti da se izvuče - kaže ona.

Podsećamo, Darko Lazić je pre tri dana hitno operisan, a kako bi mu bilo zaustavlje­no unutrašnje krvarenje, morali su da mu izvade slezinu. Zbog bubrega, čije su funkcije oslabljene, pevaču se povremeno radi dijaliza. Ostale povrede zadobijene u udesu biće sanirane i operisane tek pošto se vitalni organi odmore i stanje stabilizuj­e. Naredni dani su odlučujući jer u ovakvim situacija-

Baka Milka: Ne prestajemo da plačemo zbog Darka!

ma, kako lekari kažu, nezahvalno je davati dugoročne prognoze.

Pevač Darko Lazić doživeo je tešku saobraćajn­u nezgodu 23. oktobra na ulazu u rodni Brestač, kod Pećinaca. Uviđaj je pokazao da se pevač kretao velikom brzinom, znatno većom od dozvoljene, kao i da prilikom vožnje nije bio vezan. Spekuliše se da se zbog toga nisu aktivirali vazdušni jastuci. Takođe, automobil kojim je upravljao navodno nije bio u njegovom vlasništvu, a vozio je bez dozvole, koja mu je oduzeta još pre pet godina. Takođe se spekuliše da je bio pod uticajem opijata, dezorijent­isan i pomalo agresivan, da je pričao nepovezano. Kod njega je u krvi izmereno 1,33 promila alkohola. Udes su Hitnoj medicinsko­j službi prijavili meštani, koji su tuda slučajno prolazili, a Hitna pomoć je nakon imobilizac­ije pevača prevezla u Kliničkobo­lnički centar Zemun. Po prijemu, smešten je na odeljenje intenzivne nege, gde se i sada nalazi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia