Alo!

SHOW MUST GO ON!

Uprkos izostanku Mesija (povreda) i Ronalda (otišao u Juve), nema sumnje da ćemo prisustvov­ati spektaklu

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Barselona i Real Madrid, epizoda 177. Samo, razlika je u tome što današnji duel (16.15, SK1) neće biti kao što su bili neki prethodni. Razlog je - nema Mesija i Ronalda. Ali kao u naslovu popularne pesme engleske grupe „Kvin“- „Show must go on“, šou se mora nastaviti i bez njih dvojice.

Madriđani su pred derbi u katastrofa­lnoj seriji i samo zahvaljuju­ći činjenici da je početak sezone Barselona im nije mnogo odmakla (četiri boda), ali su plasirani šest pozicija ispod Katalonaca. Ali ono što je možda još interesant­nije to je da prvi put od 2007. godine u el klasiku nećemo videti ni Lionela Mesija, ni Kristijana Ronalda! Argentinac je povređen, a Portugalac, kao što je poznato, odavno je u Juventusu, tako da će ovo na neki način biti presedan - gledati najveću utakmicu španskog fudbala bez dvojice igrača koji su obeležili prethodnu deceniju.

Ali i bez njih, tu su Luis Suarez, Luka Modrić, Geret Bejl, Serhio Buskets, Filip Kutinjo... Dobar fudbal, dakle, neće izostati, samo je kuriozitet izostanak dvojice igrača koji su obeležili noviju istoriju dva giganta.

Luis Suarez, koji je dao četiri gola i četiri puta asistirao u dosadašnje­m delu šampionata, ne mari previše za to što je Real u lošoj formi.

- Istina je da forma utiče, ali kada dođe el klasiko, sve pada u vodu. Ne verujem da će iko razmišljat­i o emocijama druge ekipe, odnosno da li je neko deprimiran usled slabijih partija ili ne. Ljudi, to je el klasiko, najveća ligaška utakmica na svetu! Ne smete biti opušteni kao u nekim laganijim mečevima, nalet adrenalina je neverovata­n, kao i intenzitet. Kad se sve to uzme u obzir, morate da date i poslednji atom snage da biste dobili meč - rekao je urugvajski reprezenta­tivac sa „Kamp noua“.

Dosad, Real je slavio 72 puta u šampionatu,

Barsa 70 puta, a

34 puta je bilo nerešeno. Igrali su španski giganti i u ostalim takmičenji­ma, zanimljivo, čak 24 puta su odmerili snage u prijateljs­kim duelima i samo zahvaljuju­ći njima Barsa na 271 utakmici ima 112 pobeda, Real 99, uz 60 nerešenih.

 ??  ?? Ima ko da zameni Mesija: Tu su Suarez, Ramos, Marselo...
Ima ko da zameni Mesija: Tu su Suarez, Ramos, Marselo...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia