Alo!

Našao sam mir u Australiji!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Miloš Ninković (33), srpski internacio­nalac iz Sidneja, nije mogao da zamisli bolji start sezone. Em što je u prva dva kola asistirao dva puta, em što je njegov Sidnej prvi na tabeli.

Ali, važnije od karijere je da se bivši vezista Zvezde skrasio u Australiji, da mu prija život sa porodicom (supruga i dve ćerke) i da je odlučio da aplicira za stalni boravak. Priznaje Miloš u razgovoru za lokalni „Foks sports“da nije mogao ni u snu zamisliti da će ga put odvesti ovako daleko od rodne zemlje. Porodica Ninković očekuje još jednu prinovu, a Miloš ima želju.

- Nadam se će ovog puta biti australijs­ki dečak. Sećam se

kada sam potpisao prvi ugovor za Sidnej, postigao sam dogovor na dve godine i mislio da ću toliko ostati, a onda se vratiti u Srbiju ili u Evropu. Međutim, evo, ovo mi je četvrta sezona u A-ligi i aplicirali smo za stalni boravak. Možda ostanem ovde posle završetka karijere sa porodicom, jer smo svi ovde našli sreću. Štaviše, voleo bih da završim karijeru u Sidneju - rekao je Ninković.

Osećanje je obostrano - i čelnici kluba su prezadovol­jni njegovim partijama, jer je jedan od najboljih igrača lige.

- Ako ste srećni na terenu, možete da pružate najbolje partije. Osećam se neverovatn­o svakog dana. Posebno su dobri meteorološ­ki uslovi. Toliko mi prijaju da nemam reči. Igrao sam u Kijevu za Dinamo, gde je čak bilo i minus 32, bio sam vrlo depresivan u to vreme. Ovde je sve prelepo - plaže, vreme, imam dosta prijatelja, Srba, i jednostavn­o, sve to me čini radosnim - zaključio je Ninković.

„Toliko nam se sviđa ovde da smo aplicirali za stalni boravak“, kaže iskusni vezista

 ??  ?? Dve asistencij­e u prva dva kola:
Ninković
Dve asistencij­e u prva dva kola: Ninković
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia