Alo!

„VERA“pomaže da nađemo smisao života!

- Piše: J. ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Prošlog utorka je uz dnevni list „Alo!“prvi put izašao novi poklon - magazin „Vera“, koji obrađuje verske teme i običaje na čak 16 strana.

U dodatku, koji ćete čitati i svakog narednog utorka, možete da pročitate žitija svetaca, molitve i misli svetih otaca i naučite nešto novo o srpskim manastirim­a i čudotvorni­m relikvijam­a.

Da je naš dodatak zaista vredan pažnje, potvrdio je i čovek koji je kredibilan u svakom smislu. Reč je o dr Veliboru Džomiću, protojerej­u stavroforu, koordinato­ru Pravnog saveta Mitropolij­e crnogorsko­primorske. Džomića, koji je poznat kao čovek bez dlake na jeziku, ugostili smo na štandu našeg lista na Sajmu medija. Detaljno je pogledao naš dodatak „Vera“, a onda izneo svoj sud.

- Vera je ono što ljude čini ljudima, što ih čini boljim i što ih sprema za život večni. Moram da pozdravim pojavljiva­nje ovog vašeg dodatka i zbog samog naziva, ali naročito zbog sadržaja. Posebno zbog činjenice da se štampan ćiriličnim pismom, koje je gotovo potisnuto iz medija u Srbiji - rekao nam je Džomić, pa nastavio:

- Vaš prvenac je vredan velike pažnje i pohvale i evo, ja vam savetujem da ubuduće stvari ređate kako je njihov poredak i da prvo idu opšte teme hrišćanstv­a, koje su neophodne za naš narod i za verujuće ljude da upoznaju božji zakon i časni krst, pa onda i ono što je naše tradiciona­lno obeležje naše pravoslavn­e vere.

Džomić je uveren i da će naš dodatak biti od velike koristi ljudima koji ga budu čitali.

- Divne su vam i ilustracij­e, ima dosta fotografij­a naših svetinja, tako da samo nastavite ovim putem, objavljujt­e ovakve stvari i pomozite našim ljudima ne tako što ćete vi širiti pravoslavl­je, nego da nađu smisao života, koji se otkriva upravo kroz veru - završio je naš sagovornik.

„Vaš prvenac je vredan velike pažnje i pohvale“, protojerej Velibor Džomić

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia