Alo!

Lekari na oprezu, Darko ostaje u komi!

„Doktori će morati da odl uči do kada će pevač biti oji opasnost od stvaranja ma, ali i rizik od zapaljenja a srca“, kaže izvor „Alo!“u veštačkoj komi, jer post ugrušaka u krvnim sudovi pluća ili poremećaja rad

- Piše: SONJA ANDRIĆ sonja.andric@alo.rs

Darko Lazić, koga su lekari KBC Zemun uveli u veštačku komu nakon što je doživeo tešku saobraćajn­u nesreću, ostaće u intenzivno­j nezi do daljnjeg, zaključio je veliki konzilijum KBC Zemun, koji je juče zasedao. Naime, iako se spekulisal­o da će Lazića lekari nakon nekoliko dana probuditi iz kome kako bi uradili neophodne operacije, to se za sada neće desiti jer još postoji bojazan da Darko ne bi izdržao još jednu intervenci­ju, otkriva izvor iz KBC Zemun za

„Alo!“.

- Od trenutka kada je

Darko kao hitan slučaj primljen u KBC Zemun, lekari daju sve od sebe da mu spasu život. Načelnik bolnice, doktor Dragoš Stojanović, odmah je formirao konzilijum, koji prati Darkovo stanje. Juče su se, nakon jutarnje vizite, sastali svi lekari zaduženi za njegov slučaj, a njihov zaključak je da ne mogu ništa da urade, osim da nastave sa sadašnjom terapijom i intenzivni­m praćenjem njegovog stanja. Situacija je za sada stabilna, ali su i dalje na oprezu - rekao je izvor „Alo!“i dodao da se ništa radikalno ne menja u procesu lečenja, ali da će lekari sada morati da odluče do kada će Lazića držati u veštačkoj komi. - Indukovana koma uglavnom služi da se pterećenje organa ente koji su imali o Darko lekari prite koji preuzimaju ačnije, Darko diše h pluća, a njegov ca se stalno naden je na infuziju, ajvažnije je to što aštićen od stresa bjašnjava da Darko im lekovima koje bol, iako su njegonaš izvor ističe da što više smanji o i zbog toga pacije teške povrede kao ključuju na aparat vitalne funkcije. T pomoću veštačkih puls i otkucaji sr gledaju. Priključe tako se hrani, a n je maksimalno za kaže naš izvor i ob zahvaljuju­ći razni dobija, ne oseća b ve povrede teške.

Lazić ipak ne može ostati večno u veštačkoj komi.

- Darkovi lekari moraju da odluče do kada će on biti u veštačkoj komi, jer niko u ovoj situaciji ne želi da dodatno rizikuje moguće zdravstven­e komplikaci­je. Postoji potencijal­na opasnost od stvaranja ugrušaka u krvnim sudovima, ali i rizik od zapaljenja pluća ili poremećaja rada srca. Međutim, Darkovi lekari budno prate njegovo stanje i rade sve da izbegnu komplikaci­je, a budite sigurni da će ga držati u komi samo dok to bude neophodno - kaže naš izvor na kraju.

Podsetimo, Darko Lazić je pre tačno sedam dana doživeo tešku saobraćajn­u nesreću nedaleko od Brestača, u kojoj je zadobio trostruki prelom butne kosti, višestruke prelome grudnog koša, hematom na glavi. Lazić je zbrinut u KBC Zemun, gde su ga lekari zbog težine povreda uveli u veštačku komu, ali su zbog jakog unutrašnje­g krvarenja morali da mu izvade slezinu. Inače, od trenutka nesreće, Darka svakodnevn­o obilaze najbliži. Iako prvih para dana nisu mogli da ga posete, njegovi roditelji Milan i Branka sada mogu nakratko da ga vide. Oni su i juče bili u poseti, zajedno sa Darkovom tetkom i devojkom Marinom. Njegova tetka je posle posete kratko prokomenta­risala da je Darko bolje, ali da je stanje još uvek kritično, dok se roditelji i devojka nisu izjašnjava­li.

 ??  ?? Darkov otac Milan ispred KBC Zemun
Darkov otac Milan ispred KBC Zemun
 ??  ?? arkova majka i ka sa devojkom
Marinom
arkova majka i ka sa devojkom Marinom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia