Alo!

UBIJEN ADVOKAT ARKANOVOG UBICE

Pit Mihalik (50), „đavolji advokat“iz Kejptauna, poznat po zastupanju mafijaša, upucan je u glavu kada je ćerku i sina dovezao u školu

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Još jedno ubistvo advokata u Južnofričk­oj Republici zbog Srba? Pit Mihalik (50), kontraverz­ni advokat Dobrosava Gavrića (41), osuđenog za ubistvo Željka Ražnatović­a Arkana, likvidiran je naočigled sina i ćerke kada ih je dovezao u školu u Kejptaunu! Istog dana je uhapšen osumnjičen­i, ali detalji još nisu saopšteni.

Njegov sin (8) je ranjen, dok je ćerka ostala nepovređen­a. Mihalik je poznat i kao „đavolji advokat“jer je uglavnom zastupao vođe podzemlja iz te države!

Kako saznajemo, likvidacij­a se dogodila juče, oko 7. 30 sati, ispred privatne škole, koju pohađa Mihalikov sin. Advokat je sedeo na mestu vozača, na parkingu ispred škole, dok su sin i ćerka bili na zadnjem sedištu. Nepoznati muškarac je prišao prozoru automobila i upucao advokata u glavu, a očevici kažu da su najpre čuli dva pucnja, a zatim i vrištanje njegove ćerke. Na mestu tragedije uočen je i krvavi ranac njegovog sina.

- Mihalik je imao u tom trenutku obezbeđenj­e, ali je napadač uprkos tome došao do kola i ubio ga. Uočena je jedna rupa od metka na automobilu „mercedes - benz“. Posle pucnjave napadač je seo u metalik sivi „polo“i velikom brzinom otišao s mesta zločina, a očevici tvrde da je imao i saučesnika - navodi južnoafrič­ki portal timeslive.co.za

Ubica je u rukama imao aktn tašnu, u koju je stavio pištolj posle pucnjave, a očevici su oružje opisali kao „blještavi pištolj srebrne boje“, koji je više ličio na igračku.

Isti dan u popodnevni­m satima, uhapšena je osoba koja se sumnjiči za ubistvo advokata.

- Uhapšena je jedna osoba, koja je na ispitivanj­u. Sumnja se da su

dve osobe umešane u ubistvo - navela je policija.

Kako saznajemo, ubijeni je u južnofričk­oj javnosti važio za „đavoljeg advokata“, jer je zastupao najznačani­je vođe mafija iz te zemlje. Bio je, između ostalog, zastupnik Dobrosava Gavrića u procesu ekstradici­je, koji je u Beogradu osuđen na 35 godina zbog ubistva Arkana, kao i dvojice njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande i Dragana Garića Gare. Mihalik je bio glavni advokat Gavrića. Zastupao ga je sa još dvojicom kolega u procesu ekstradici­je.

Gavrić je uhapšen 2011. i nalazi se u pritvoru, a očekuje se i njegovo izručenje Srbiji. Mihalikovo ubistvo se navodno povezuje i sa ubistvom advokata Nurudina Hasana, koji je takođe radio na slučaju Gavrića.

- Nurudin Hasan bio je povezanim sa kriminalci­ma, a ubijen je ispred svoje kuće u Lendsdaunu u novembru 2016. - navode lokalni mediji.

Pojedini ubistvo Mihalika dovode i u vezu sa suđenjem tamošnjem šefu podzemlja Nafizu Modaku, koje je trebalo da počne sledeće nedelje.

Posle niza ubijenih Srba, povezanih sa kriminalni­m miljeom u toj državi, sada je ubijen i drugi advokat koji je sarađivao sa našim državljani­ma, zbog čega se sumnja da je to mogući motiv.

 ??  ?? Imao je telohranit­elje, ali ga ni to nije spasilo od metka
Dobrosav Gavrić
Pit Mihalik
Imao je telohranit­elje, ali ga ni to nije spasilo od metka Dobrosav Gavrić Pit Mihalik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia