Alo!

N DA NABAVITE ČETVOROTOČ­KAŠA AKO NEMATE KEŠ U SLAMARICI uplji, a kredit zahtevniji

Parametri kredit lizing ugovor

-

ete kutoak, nos rena, ng, od puda će ataže ra12.

nija ne reuće iti, ekinu

vopoani, vu,

Auto-kredit u dinarima (iznos do 1.200.000,

bez učešća)

Auto-kredit u evrima (10.000 evra, učešće

30 odsto)

a vi dalje možete da radite šta god želite sa njim. Procedura je pojednosta­vljena na nivou lizinga, jer ako ne plaćate, kompanija će brzo doći u posed onoga što vam je dala. Lizing nosi značajno više troškove kod obrade zahteva, poreskih troškova, troškove registraci­je, troškova osiguranja i ostalih naknada... - ističe on.

Naš sagovornik kaže da finansijsk­i lizing podrazumev­a kasko osiguranje vozila tokom perioda plaćanja mesečnih rata u korist lizing kompanije. To znači da u slučaju štete na vozilu lizing kompanija naplaćuje od osiguravaj­uće kuće naknadu štete i tek posle naplate nedospelih glavnica ili rata ostatak isplaćuje korisniku lizinga.

Podaci Narodne banke Srbije pokazuju da se kamate na auto-kredite veoma razlikuju od banke do banke. Ukoliko se odlučite da kredit za auto uzmete u evrima, u Ekspobanku ćete, osim učešća od 30 odsto, platiti i kamatu od 16,8 odsto. Kada je reč o kreditu u dinarima, kod najvećeg broja banaka učešće nije potrebno, a što se tiče kamate, prednjače Ekspobank (zahteva učešće), a prate je Kredi Agrikol i Jumbes banka, sa kamatnim stopama od 13,9, odnosno 13,2 odsto. Ako auto kupujete u lizing kući, prosečna kamata je oko sedam odsto.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia