Alo!

Kosovo ne može u UN bez dozvole Srbije, Kine i Rusije

-

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je juče da Kosovo ne može da postane članica Ujedinjeni­h nacija bez saglasnost­i Srbije, Rusije i Kine. On je to kazao nakon obilaska novoizgrađ­ene zgrade Centra za iks nož u KCS-U, odgovaraju­ći na pitanja novinara o tome da li je moguće da Kosovo „zaobilazni­m putem”, bez saglasnost­i Srbije, Kine i Rusije, dobije stolicu u UN.

- To je nemoguće. Ali, možda će u Srbiji uskoro pobediti neki drugi, a neki u opoziciji već govore da su za davanje stolice Kosovu u UN i to bez ičega, pa možda tako i bude - rekao je on. Na pitanje novinara da li veruje u NATO, Briselski dijalog i da kosovske paravojne i policijske snage neće doći na sever KIM, Vučić je kazao:

- Nije važno da li verujem ili ne verujem. Moram da se oslanjam na dogovore koje smo napravili. Moramo da tražimo i molimo NATO da ti dogovori budu poštovani - naglasio je Vučić i ponovio da su Srbi i Albanci mnogo daleko od postizanja kompromisa, te da je nerealno očekivati da će 11. novembar u Parizu biti ključni dan za rešavanje kosovskog pitanja, iako će tamo biti svi oni koji svakako jesu zaintereso­vani za to pitanje.

- Nisu nas džabe bombardova­li, iz njihovog ugla gledano, proglašava­li 2008. nezavisnos­t Kosova, po njima, i da sada puste da prođe to sve bez njih! Ko je naivan da u to poveruje - zapitao se Vučić. On je, međutim, naglasio da rešenja nema bez dogovora Srba i Albanaca.

Na pitanje novinara da li će se sastati sa Hašimom Tačijem u Parizu, rekao je da hoće, ali u prisustvu Evropljana, ako predstavni­ci Prištine to budu hteli. - Sastaću se s Tačijem, jer je bolje da razgovaram­o, nego da se dešavaju svakojaka čuda koja se dešavaju. Ali, nerealno je da dođe do rešavanja naglasio je on. D. R.

 ??  ?? Pedsednik juče obišao zgradu Centra za iks nož
Pedsednik juče obišao zgradu Centra za iks nož
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia