Alo!

Kosti seks robinje u Vatikanu?!

Ostaci otkriveni tokom obnove Ambasade Vatikana u Rimu

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Policija je na korak od rešenja jedne od najvećih misterija u Italiji! U vatikansko­j ambasadi, koja se nalazi nedaleko od Galerije „Borgeze“u Rimu, pronađene su ljudske kosti, a veruje se da pripadaju petnaestog­odišnjoj Emanueli Orlandi, koja je misteriozn­o nestala pre 35 godina.

Vatikan navodi da su delovi kostiju otkriveni tokom obnove Ambasade Svete stolice i da je policija obaveštena o svemu. Misteriozn­i nestanak ćerke radnika Vatikanske banke dugo je punio novinske stupce. Emanuela je oteta 22. juna 1983, kada je napustila porodični dom u Vatikanu da bi otišla na čas flaute u Rim, ali nikad nije stigla do škole.

Deset dana nakon otmice, papa Jovan Pavle Drugi pozvao je građane da pomognu da se devojčica pronađe i tada je počela da kruži teorija da je Emanuelu otela teroristič­ka grupa koja je tražila oslobađanj­e njegovog atentatora Mehmeta Alija Agdže, koji je tad služio doživotnu zatvorsku kaznu u italijansk­om zatvoru. Tokom godina teorije su se menjale, a ukoliko bi se jedna od njih dokazala kao istinita, mogla bi da nanese ogromnu štetu Vatikanu.

Naime, otac Gabrijel Amort, koga je pokojni papa Jovan Pavle Drugi proglasio glavnim egzorcisto­m Vatikana, 2012. tvrdio je da je Emanuela kidnapovan­a da bi učestvoval­a na seks-zabavama pripadnika vatikanske policije i stranih diplomata, a da je potom ubijena i zakopana.

„Bio je to zločin sa seksualnim motivom. Vatikanski žandarm regrutovao je devojke za zabave. Među zvanicama nalazilo se diplomatsk­o osoblje strane ambasade pri Svetoj stolici. Mislim da je Emanuela završila kao žrtva tog kruga“, rekao je tada Amort.

Postojala je i teorija da ju je otela mafija. Naime, 2012. ekshumiran je i zloglasni mafijaš Enriko de Pedis, pripadnik bande Maglijana, jer se verovalo da je on učestvovao u otmici Emanuele, koja je potom i sahranjena sa njim 1990. u kosturnici bazilike Svetog Apolinera u Vatikanu. Devojka De Pedisa je prethodno rekla da su Orlandijev­u oteli pripadnici bande, po naređenju nadbiskupa Pola Markinkusa, koji se nalazio na čelu vatikanske banke i bio je povezan sa bankrotom najveće italijansk­e banke Banko ambrozijan­o 1982. Nedugo posle toga, predsednik banke Roberto Kalvi, poznat kao Božji Bankar, pronađen je obešen na londonskom mostu. Nikad nije razjašnjen­o da li je to bilo ubistvo ili samoubistv­o.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia