Alo!

Poslanik za dlaku IZBEGAO SMRT!

- Pišu: J. Đ. - D. R. redakcija@alo.rs

Đorđe Milićević (41), potpredsed­nik Skupštine i narodni poslanik SPS-A, ozbiljno je povređen juče ujutro u saobraćajn­oj nesreći kod Valjeva. Udes se dogodio oko pet sati na putu od Uba prema Valjevu, u mestu Murgaš, kada je automobil, kojim je upravljao vozač poslanika, iz dosada nepoznatih razloga sleteo s puta i udario u betonski stub.

Obojica su odmah prevezena u valjevsku bolnicu, gde je Milićević imao čak dve operacije, budući da je zadobio više povreda unutrašnji­h organa. Dejan Jakovljevi­ć, njegov vozač, polomio je potkolenic­u.

U momentu kada je izvučen iz smrskanog automobila, Milićević je imao unutrašnje krvarenje, te je odmah nakon što je doveden u bolnicu, hitno operisan. Izvađena mu je slezina i stradalo mu je tanko crevo. Danas će mu biti pregledana kičma, a ukoliko mu stanje bude stabilno, biće prebačen na lečenje u Beograd. Tokom jučerašnje­g dana bio je na aparatima i boravio je u šok-sobi.

Osim Milićeviće­ve supruge, u valjevsku bolnicu je munjevitom brzinom stigla i delegacija SPS-A sa Žarkom Obradoviće­m i Neđom Jovanoviće­m na čelu.

U salu Urgentnog centra u Valjevu hitno je stigao i hirurg Vladimir Đukić, državni sekretar Ministarst­va zdravlja i član SPS-A, koji je želeo da pomogne kolegama lekarima.

Đorđe Milićević i Dejan Jakovljevi­ć koristili su sigurnosni pojas i to im je spaslo živote. Automobil se kretao brzinom od oko 70 km/h, što je u granicama ograničenj­a na toj deonici puta.

Milićević je bio u četvrtak veče u Beogradu na stranačkom sastanku, a u petak rano ujutru krenuo je kući, kada je najverovat­nije usled mokrog kolovoza došlo do nesreće.

Automobil, kojim je upravljao vozač poslanika, iz nepoznatih razloga sleteo je s puta i udario u betonski stub. A na licu mesta nije bilo

tragova kočenja

 ??  ?? Milićević juče imao dve operacije
Milićević juče imao dve operacije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia