Alo!

RAMPA ZA VULINA, ŠEŠELJA I ĐUKU!

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena. djondovic@alo.rs

Crnogorski portali bliski vlasti, a naročitu MUP-U Crne Gore, najavili su da bi spisak Srba, kojima je zabranjen ulazak u tu državu, mogao biti proširen. Tako navode da bi se osim četvorice intelektua­laca na crnoj listi mogli naći i pojedini naši političari, među kojima su ministar odbrane Aleksandar Vulin, šef radikala Vojislav Šešelj i član predsedniš­tva SNS-A Vladimir Đukanović! Razlozi za to su, navodi se, što i oni, poput Matije Bećkovića, Čedomira Antića, Aleksandra Rakovića i Dejana Mirovića, „vređaju ugled i slave nasilni nestanak Crne Gore“.

Povodom ove najave, Vojislav Šešelj, lider SRS-A, za naš list kaže da ga to uopšte ne iznenađuje, ali da Srbija mora odlučno da reaguje i uzvrati kontramera­ma.

- Vrlo je moguće da će me staviti na taj spisak zabranjeni­h. Meni to ne bi bio prvi put, već su me zabranjiva­li. Srbija treba da uzvrati tako što će toj bagri, koja to radi, zabrau niti ulazak našu zemlju.

Dakle, celoj crnogorsko­j vladi, predsednik­u Republike i

glavnim državnim funkcioner­ima. Svima! Srbija treba i da povuče ambasadora iz Podgorice i da tamo zatvori ambasadu - kaže Šešelj.

Vladimir Đukanović navodi i da je sam dobio informacij­e iz pouzdanih izvora da će mu biti zabranjen ulazak u Crnu Goru. On dodaje da je planirao da sledeće nedelje putuje u Budvu i da prisustvuj­e značajnoj ceremoniji, ali da je sada taj njegov put doveden u pitanje...

- Van svake pameti je to što rade! Juče sam dobio potvrdu da bi

mi ulazak mogao biti zabranjen. A dobio sam poziv da 7. novembra prisustvuj­em veličanstv­enom skupu u Budvi, na kojem će se obeležiti 100 godina od ujedinjenj­a Srbije i Crne Gore. Ne znam sada da li da idem jer ne želim da pravim probleme svojoj državi, niti samim organizato­rima događaja, videću šta će biti moja odluka na kraju - kaže Đukanović.

I on navodi da Srbija treba da preuzme neke mere.

- Ogroman broj crnogorski­h političara ima u Srbiji mnoge nekretnine, silnu imovinu, račune i trebalo bi razmisliti da im se ta imovina konfiskuje, da im se računi zamrznu... Inače, nikada ne kritikujem srpsku Crnu Goru, samo kritikujem Montenegro, a taj falsifikat nema nikakve veze sa Crnom Gorom - kaže Đukanović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia