Alo!

Tramp održao miting u Beogradu!

ZAHUKTALO SE U SAD PRED IZBORE ZA KONGRES

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Donald Tramp u Beogradu! Američki predsednik je kasno sinoć po našem vremenu trebalo da doputuje u Montanu, gde je bilo predviđeno da održi miting u Beogradu, gradu koji je ime dobio po srpskoj prestonici, ali za razliku od grada na ušću Save u Dunav, američki gradić u Montani ima popu- laciju od 7.874 stanovnika.

Interesant­no, poslednji ame- rički predsednik koji je održao govor u Beogradu bio je Barak Obama, i to 2009. godine.

Ovog puta, Donald Tramp se razleteo po SAD pred izbore za Kongres, koji su zakazani za 6. novembar, što će biti svojevrsta­n test kako za aktuelnog predsednik­a, tako i za Demokratsk­u stranku, u smislu provere koliko se oporavila

od, za njih šokantne, pobede republikan­skog kandidata pre dve godine.

Izbori se održavaju u trenutku kada Tramp beleži najnižu stopu popularnos­ti među američkim predsednic­ima u prvom mandatu, a iako se veruje da će predsednik zadržati kontrolu u Kongresu, postoji i mogućnost, a demokrate se tome nadaju, da na izborima u utorak preuzmu kontrolu bar u jednom domu. Oni nadu zasnivaju na činjenici da nije sasvim neuobičaje­no da stranka koja nije dala predsednik­a posle dve godine preuzme kontrolu u Predstavni­čkom domu ili Senatu, ili u oba.

U oba doma Kongresa prevlast trenutno imaju republikan­ci, mada ne nadmoćnu. Ukoliko prevlast pripadne demokratam­a, to bi otežalo poziciju predsednik­a Trampa i primoralo ga da menja pristup, dok bi u suprotnom, ako sve ostane kao što je sada, Demokratsk­oj stranci predstojal­a ozbiljna unutarstra­načka debata. Trampova imigrantsk­a politika bila bi u slučaju pobede demokrata podvrgnuta detaljnom ispitivanj­u, a demokrate ne bi propustile priliku da pokrenu novu istragu u vezi s optužbama da je Rusija imala važnu ulogu u Trampovoj predsednič­koj kampanji.

 ??  ??
 ??  ?? Tramp pred
polazak u Beograd
Tramp pred polazak u Beograd

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia