Alo!

Estrado, alo!

-

Koncertna sezona u Beogradu se nastavlja, i dok je većina učila i uspešno položila mesto održavanja kao najvažniji deo pismenog ispita i uslov za izlazak na usmeni, pažnju privlače i oni koji su temu na pismenom iz koncertnog pevanja dibidus promašili.

D ragan Kojić Keba, poslednjih godina znan kao Svekar, zakazao je za 4. decembar koncert u Centru „Sava“. Pod nazivom „Bre gidi džanum“, koncept je zasnovan na činjenici da je reč o tridesetog­odišnjem jubileju. Jubileji su cakani, divni, dirljivi i glamurozni. Ipak, kako proslavlja­ti 30 godina rada tokom kojih 15 godina nisi aktuelan kao pevač s hitovima, već po nekim sporednim pričama i pričicama koje su u priču prerasle tek kada ti je „verna k’o opatica, k’o svaka druga Hrvatica“postala snaja i počela da „suvereno vlada teritorije­m“i tvojom karijerom? Estrado, ’alo, kako?

M ilan Topalović Topalko u istom prostoru svoju godišnjicu smucanja po estradi proslavlja

17. decembra pod originalni­m naslovom „Deset godina s vama“. Okej, deset godina s nama, ali bez pravog i ozbiljnog hita. Bar da je koncert 5. decembra, pa da ostanu oni koji će kod Kebe da zaspe, jer ako tamo ne dođe snaja da zajedno pevaju njene hitove, ode mast u propast! Nego, da se vratim na Topalka, koji je izjavio: „Imamo lepe pesme... Pevaću i one koje nisu moje, ali ja ih volim“. Bez namere da ga devalviram kao pevača, ali s rizikom da ga uvredim - smatram da on zaista mora da voli tuđe, lepe pesme - hitove, jer svoje, nažalost, nema. S tim u vezi, njegov koncert zamišljam tako što u prvom redu sede: Lukas, Miroslav, Haris, Keba, Snežana Đurišić, Ana Bekuta, Zorica Brunclik... Topalko od svakog peva po pet pesama koje on najviše voli i eto repertoara!

M oje šou-biznis znanje mi govori da su Keba i Topalko, trenutno, zreli da budu gosti na solističko­m koncertu, ali ne isti i da drže, koliko god im jubilej bio važan.

J edinicu na pismenom ipak je dobio Đani, koji je svoj koncert zakazao u „Štark areni“, i to 8. marta?! Kaže

Đani da će biti lepo i da želi da dođu parovi.

Valjda očekuje zaljubljen­e zbog njegovog, inače romantično­g i srceparaju­ćeg, repertoara. I dok se Dragan Stojnić prevrće u grobu,

Željka Samardžića nisam pitao za komentar, jer znam da u poslednje vreme najviše vodi računa o štucovanju brade i brkova.

KEBA, TOPALKO I ĐANI PROMAŠILI TEMU NA PISMENOM

IZ KONCERTA

 ??  ?? Piše: Milivoje Mili Čolić estradanje.com
Piše: Milivoje Mili Čolić estradanje.com

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia