Alo!

KRALJ OSTAO BEZ KRUNE!

ĐOKOVIĆ SE VRATIO NA PRVO MESTO ATP LISTE BEZ TITULE U PARIZU

-

Zdravstven­e teškoće (kijavica) onemogućil­e su Novaka Đokovića da povratak na mesto broj jedan kruniše i titulom u Parizu.

Senzaciona­lni Rus Karen Hačanov juče je u „Bersiju“igrao kao u transu i za sat i 38 minuta stigao do najvećeg trijumfa u karijeri -7:5, 6:4. Ovaj 22-godišnjak je prvi Rus kome je posle mnogo vremena pošlo za rukom da osvoji turnir iz masters serije i konačan ishod u francuskoj prestonici omogućiće mu da se popne čak do 12. pozicije na ATP listi. Hačanovu je ovo četvrta titula u karijeri, posle četiri finala koja je igrao. Novak nije uspeo da dođe do 33. masters trofeja i tako se po tom parametru izjednači sa rekorderom Rafaelom Nadalom.

Sve ovo, naravno, ne umanjuje Đokovićev podvig. Očigledno je da ga je polufinaln­i duel sa Rodžerom Federerom potpuno isrcpeo i da nije imao dovoljno vremena da se oporavi za završni udarac. Inače, Đoković je prvi put izgubio finale turnira u Parizu posle četiri osvojene titule.

Novak Đoković se na tečnom francuskom jeziku zahvalio publici na podršci, iako je tokom turnira imao dosta zamerki na njihov račun. Ipak, po ko zna koji put se izdigao iznad situacije.

- Zahvaljuje­m se publici na podršci tokom ove sedmice. Čestitam Hačanovu, zaslužio je trofej i želim mu u budućnosti mnogo sreće.

Ovaj turnir ima veliku tradiciju, publika gaji veliku ljubav prema tenisu. Hvala svima što ste prisustvov­ali - rekao je Đoković.

Nole je, dalje, konstatova­o: - Očigedno je da se nisam oporavio od polufinala, ali ne želim da pričam o tome nego o Karenovoj fanta- stičnoj partiji. Ne želim da umanjim njegov uspeh. On je mlad igrač, ali već formiran. Pokazao je vrhunski kvalitet i danas, kao i čitave nedelje i zaslu--

Ponovo sam prvi, šta čovek može više da poželi

ženo je osvojio titulu. Iza mene je jako uspešna nedelja. Ponovo ću biti na prvom mestu. I šta čovek može više da traži. Ulazim u poslednji turnir u godini sa mnogo samopouzda­nja i kao broj jedan na svetu. Pritom, imam i određenu bodovnu prednost ispred Nadala. Za sada sve ide kako treba, samo da se još malo popravim zdravstven­o i biće sve na svom mestu.

Karen Hačanov je posle trijumfa poljubio podlogu u „Bersiju“.

- Ovo mi je najveća titula u karijeri. Presrećan sam. Ipak je Novak prvi na svetu, a to sve objašnjava. I sledeće sezone imaću iste ciljeve - želim da napredujem, da ponovo igram sa Novakom na najvećim turnirima, da imam konstantni­je rezultate. Iskreno, Đoković je inspiracij­a za sve nas, veliki je šampion. Nadam se da ću jednog dana stići Novaka u svemu što je uradio. Biće teško, ali pokušaću - izjavio je Hačanov.

Podsetimo, sezona za Đokovića nije gotova, pošto ga očekuje učešće na završnom turniru u Londonu, koji se igra od 11. do 18. novembra.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia