Alo!

Hteo da zakolje komšiju zbog NARODNJAKA!

MANIJAK IZ BORČE PRE POKUŠAJA OTMICE DEVOJČICE NAPADAO I SUSEDE jer Ljubomir P. je već šest meseci u pritvoru u svoj je A. S. (12) nasred ulice hteo da uvuče porodicu automobil, dok je pre toga šestočlanu nožem gađao vilama i pretio joj mesarskim

- Piše: S. DŽ. STOJANOVIĆ snezana.stojanovic@alo.rs

Komšiluk odahnuo! Ljubomir P. (40) iz Borče, koji je devojčici od 12 godina ponudio sladoled kako bi je uvukao u svoj automobil, već šest meseci se nalazi u pritvoru, a žitelji Lepovinske ulice, na Putu za Ovču, kažu da im je svanulo, jer je pre toga prvim komšijama pretio ubistvom! Osim postupka za pokušaj otmice A. S. (12), protiv njega se u Prvom osnovnom sudu u Beogradu vodi i postupak zbog toga što je prve komšije gađao vilama i vitlao mesarskim nožem pored njihove ograde, preteći im govoreći „da je došao iz Srebrenice i da će ih sve poklati”, a kada je stigla policija, potukao se i sa njima!

Kako saznajemo, tužilac je tražio da manijak iz Borče bude osuđen na ukupno osam godina robije za presretanj­e devojčice nasred ulice, ugrožavanj­e sigurnosti komšija i napada na policajce.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu tereti ga da je 30. aprila oko 20 sati ispred prodavnice u Lepovinsko­j ulici, na Putu za Ovču, presreo devojčicu na svega nekoliko metara od njene kuće, govoreći joj „da je teniser koji trenira kod Janka Tipsarević­a i da će joj pokloniti reket i trenirati je besplatno”. Prvo joj je ponudio sladoled, a onda je nastavio da je ubeđuje govoreći joj da će je voditi na picu i u šetnju. Kada ga je ona odbila, na silu je pokušao da je uvuče u svoj automobil. Međutim, devojčicin­a majka je sprečila otmicu i pozvala policiju, a on je nasrnuo na dva policajca i lakše ih povredio prilikom

hapšenja. Na proteklom suđenju, za pokušaj otmice devojčice, saslušani su policajci koji su ga hapsili. Oni su potvrdili da je nasrnuo na njih, dok je optuženi sve negirao, tvrdeći da je on žrtva!

- Ljubomir sve negira! Tvrdi da su njega napali i tukli bez razloga. Mislio je da je policija došla njemu da pomogne, a ne da još dobije batine! Govori da ga komšije i policajci mrze. Nalaz lekara je potvrdio

da je Ljubomir povređen prilikom hapšenja jer se opirao i nasrtao na policajce kaže naš izvor iz suda i navodi da se protiv njega vodi još jedan postupak za ugrožavanj­e sigurnosti i napad na policiju.

- Maltretira­o je komšije duže vreme, zbog čega su oni počeli da dižu ogradu da bi izbegli da se gledaju! On ih je tada gađao vilama i mahao mesarskim nožem. Pretio je da će ih poklati, a da bi ih dodatno zaplašio, govorio je „da je iz Srebrenice”! Kada su došli policajci, potukao se i sa njima. Lom je pravio. Reč je o familiji u kojoj žive deda, baba, sin snaja i unuci. Posle tog incidenta je kratko bio u pritvoru, a sud ga je pustio da se brani sa slobode i zabranio mu prilazak komšijama. Međutim, on je nastavio po starom, a posle svega je čak pokušao da otme devojčicu iz komšiluka! - navodi naš sagovornik i dodaje da su komšije na sudu potvrdile da je problemati­čan.

- Svanulo nam je otkako je u pritvoru! On je stvarno poreklom iz Srebrenice, ali nikome nije jasno zbog čega je to isticao. Mesarski nož mu je oduzet posle napada na komšije. Kada ga je policija savladala i privela, pravdao se da je bio pijan i da ga komšije mrze samo zato što voli da sluša narodnjake! - tvrdi naš izvor iz suda i navodi da se suđenje nastavlja saslušanje­m svedoka.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia