Alo!

ČUMETU ZATVORA PREKO GLAVE

Policija je uhapsila N. S. (19) zbog sumnje da je silovao komšiju (13). Istog dečaka silovao je i D. S. (34), koji je na psihijatri­jskom veštačenju POKRALI LAPTOPOVE NA MAŠINCU

-

Surčinac Ljubiša Buha Čume (54), prvi srpski svedok saradnik u procesu za ubistvo Zorana Đinđića, podneo je Trećem osnovnom sudu u Beogradu molbu za uslovni otpust.

Čume bi na slobodu trebalo da izađe sledećeg leta, ali pošto je izdržao dve trećine kazne, po zakonu može da bude ranije pušten i da kaznu, eventualno, odsluži kod kuće.

Buha u zatvoru u Sremskoj Mitrovici izdržava kaznu od 16 meseci, na koju je osuđen zbog vređanja zamenika Trećeg osnovnog dvorišta. Odmah potom je iz kuće izašla dečakova majka i zamolila medije da ih ostave na miru.

- Moj sin je sada dobro. Razumete me, rekli smo policiji sve što smo imali. U policiji su nam savetovali da ne dajemo izjave rekla je dečakova majka.

Dok je majka pričala, silovani dečak se pojavio na vratima i rekao: „Ja sam sada dobro.“Pokušao je da deluje stameno, ali se videlo da je veoma uplašen. tužilaštva.

Kako saznaje „Alo!“, sednica veća koje će odlučivati o Buhinom uslovnom otpustu zakazana je za 22. novembar.

Čume je prethodno bio osuđen na jednogodiš­nju robiju, jer je pretio pripadnici­ma obezbeđenj­a

Iz kabineta Mašinskog fakulteta u Beogradu ukradena su tri laptopa i jedan novčanik. Krađa je primećena u ponedeljak oko 20 sati, kada su zaposleni zatekli obijena vrata. Fakultet ima video-nadzor, ali su provalnici uspeli neprimećen­o da se popnu na drugi sprat i krenu u akciju.

Kako saznajemo, obili su vrata tri kabineta, a za prste su im se zalepila tri laptopa, u kojima su podaci fakulteta, jedan novčanik i sitnice profesora. Policija je uradila uviđaj, uzela otiske sa vrata i iz kabineta i pregledala snimke sa sigurnosni­h bivše supruge Ivane Tulović, a onda i na dve godine i osam meseci zbog ugrožavanj­a sigurnosti policajca Milana Ljubenović­a, ometanja istrage i uticaja na svedoke. Taj deo kazne je već odležao, dok je za pretnje bivšoj supruzi oslobođen. D. Ć. kamera.

Zanimljivo je da su studenti tog fakulteta na svom portalu „mašinac“u martu ove godine objavili vest u kojoj su upozorili kolege da čuvaju lične stvari, jer su krađe učestale.

- Stvari uglavnom nestaju iz učionica, amfiteatar­a i internet sokaka namenjenih studentima za slobodno korišćenje. Lopovi vrebaju nepažnju studenata i profesora, kao i njihovo kratko odsustvo da pokupe vredne stvari - kaže naš izvor.

Uvidom u snimke sigurnosni­h kamera nije lako pronaći lopove, jer očigledno postoji uigrana ekipa koja posećuje taj fakultet i čeka pravu priliku. E. S.

 ??  ?? Mesto gde je mališan seksualno zlostavlja­n
Mesto gde je mališan seksualno zlostavlja­n
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia