Alo!

DARKU U VEŠTAČ

- Piše: VESNA ĐORĐEVIĆ vesna.djordjevic@alo.rs

Teško povređeni pevač Darko Lazić juče je imao višesatnu operaciju u KBC Zemun tokom koje su mu ortopedi s „Banjice“namestili trostruki prelom butne kosti i ugradili mu veštački kuk. Operacija je rađena iz dva dela, mada pevača nijednog trenutka nisu vadili iz anestezije, iako je sve vreme postojala bojazan kako će njegova pluća podneti operaciju. Darko je u operacionu salu uveden ujutro oko pola osam, a prethodno su u bolnicu stigli lekari specijalis­ti sa Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti na Banjici.

- Dvojica lekara došla su da pomognu kolegama iz zemunske bolnice. To je bilo dogovoreno čim je utvrđeno da će Darku biti potrebne zahtevne ortopedske operacije. Čekalo se da se njegovo opšte stanje poboljša toliko da mogu da ga operišu, ali je zbog unutrašnje­g krvarenja na plućima, sve bilo odloženo. Ipak, kada su ortopedi pregledali nogu i shvatili da prelomi počinju da srastaju i da postoji opasnost da Darku noga ostane kraća, shvatili su da moraju što pre reagovati. Zbog toga su, i pored opasnosti da Darko ne odreaguje dobro na anesteziju, juče doneli odluku da izvrše ovaj komplikova­ni zahvat - priča izvor „Alo!“iz zemunske bolnice.

Operacija je trajala šest i po sati - počela je u osam ujutru, a završena je u 14.25. Kako smo saznali, tokom operacije butne kosti lekari su, umesto uobičajene pauze, te skenera, koji je praksa u ovakvim slučajevim­a, odlučili da odmah nastave s operacijom kuka i ugradnjom proteze.

- Planirano je da posle operacije butne kosti, koja je trajala četiri sata, bude napravljen­a mala pauza, te da s odeljenja ortopedije sa traumatolo­gijom, koje se nalazi na drugom spratu, Darko bude spušten na prvi sprat, gde se nalazi radiologij­a, kako bi se uradio skener i zvučni snimak u postoperat­ivnom postupku. Ipak, od toga se odustalo u poslednjem trenutku i tim lekara odlučio je da se pauza ne pravi nego da se u cugu odradi sve - rekao je za „Alo!“jedan od lekara sa radiologij­e.

- Mi smo bili spremni za snimanje jer nam je bilo najavljeno, ali se od toga odustalo u poslednjem trenutku. Najverovat­nije jer je opšte stanje pacijenta loše, pa je procena lekara bila

Ortopedi s „Banjice“došli su u zemunsku bolnicu kako bi Laziću hitno izvršili

intervenci­ju na butnoj kosti i kuku, jer je opasnost od srastanja bila

prevelika

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia