Borićemo se do kraja!

Alo! - - POLITIKA -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da su šanse za članstvo Kosova u Interpolu ogromne, ali da će Srbija nastaviti da se bori i da pokušava to da spreči.

Komentarišući pismo koje je Ramuš Haradinaj objavio, a u kojem navodi da će Nemačka podržati ulazak Kosova u Interpol, Vučić je rekao da nemačka podrška nije sporna i da Kosovo ima dvotrećinsku većinu, a odnos je otprilike 98 prema 43 u njihovu korist.

- Ali mi se borimo, pokušavamo. Pre dva dana bih rekao da nemamo nikakvu šansu za ENTSO. Njihove šanse su ogromne, svi rade za njih, Amerikanci, Nemci, Francuzi, Englezi... Mi smo mali, imamo nekoliko prijatelja i molimo druge da nam pomognu. A možda bude neko iznenađenje, videćemo... - rekao je Vučić.

Kako je naglasio, glasa se tajno, ali ne sasvim, jer se glasovi mogu proveriti na osnovu toga ko je pritisnuo koje dugme.

- Da je glasanje sasvim tajno, rekao bih da su nam nade veće. Ovako, glasanje nije baš sasvim tajno... Svejedno, borićemo se do poslednjeg trenutka. A što se tiče Haradinaja, voleo bih da su malo odgovorniji... Ovako, šta da radite...“, zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije je saopštio juče i da „Elektromreža Srbije“ ostaje na Kosovu i Metohiji. On je naveo da je Evropska mreža operatora prenosnog sistema za električnu energiju (ENTSO) većinom glasova odbila zahtev Prištine da preuzme elektromrežu Srbije na severu Kosova i Metohije, saopštio je danas predsednik Srbije.

- Uspeli smo da izdejstvujemo jednu malu pobedu, koja nama mnogo vredi. Pobedili smo u ENTOS-U, iako smo mislili da šanse nema - rekao je Vučić .

On je rekao da je Mađarska, iako je priznala nezavisnost Kosova, glasala za Srbiju, a protiv predloga Kosova. Takođe, kako je dodao, i Rumunija, Grčka i BIH su glasale protiv predloga Prištine. Vučić je kazao da su Makedonija i Crna Gora prvi put bile uzdržane, za šta im se posebno zahvaljuje. E. A.

Najmoćnije zemlje rade protiv naših interesa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.