Kašogijevo telo rastopili u kiselini

TURSKI ISTRAŽITELJI OTKRILI ŠTA SE DEŠAVALO U SAUDIJSKOM KONZULATU

Alo! - - SVET - Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

„Ne mogu da izrazim svoju tugu zbog rastapanja tvog tela, Džamale! Da li su te ubice i svi oni iza njih uopšte ljudska bića“,

zavapila je verenica Čengiz

Užas! Telo novinara Džamala Kašogija nikada neće biti pronađeno jer su ga ubice uništile kiselinom i posmrtne ostatke bacile u kanalizaciju, preneo je turski „Sabah“.

Provladin dnevnik je, ne otkrivajući izvore, naveo da je ispitivanje uzoraka iz kanalizacije rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu omogućilo otkrivanje tragova kiseline, pa su istražitelji zaključili da je Kašogijevo telo rastopljeno, a zatim prosuto niz kanalizaciju.

„Istražitelji ocenjuju da je telo novinara, koji je kritikovao saudijsku vlast, rastopljeno u kiselini, a kada je pretvoreno u tečnost, izliveno je u kanalizaciju“, piše u tekstu.

Hatidže Čengiz, verenica ubijenog novinara, reagovala je pitanjem jesu li njegove ubice uopšte ljudi.

„Ne mogu da izrazim svoju tugu zbog rastapanja tvog tela, Džamale! Da li su te ubice i svi oni iza njih uopšte ljudska bića“, upitala je Hatidže Čengiz na Tviteru.

Iako su saudijske vlasti prvobitno negirale ubistvo novinara u prostorijama saudijskog konzulata u Istanbulu, kasnije je objavljeno da se to dogodilo u operaciji koju zvanični Rijad nije odobrio. Saudijci, ipak, i dalje ne otkrivaju gde je telo ubijenog novinara, posle čega su se pojavile spekulacije da je ono uništeno. Jedini zvanični podatak iznelo je tursko tužilaštvo, koje je potvrdilo da je Kašogi ubijen čim je ušao u konzulat i da je njegovo telo potom raskomadano.

Ceo svet oplakuje smrt novinara Glavni osumnjičeni: Princ Muhamed Nekoliko sati pre ubistva: Kašogi i njegova verenica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.