Alo!

Kušner je lovacna KRVAVI NOVAC!

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Bernar Kušner se izgleda specijaliz­ovao za diktatore, kasapine i silovatelj­e!

Nakon tesne saradnje s afričkim državama Gabonom i Kongom ili, kako je to opisao francuski novinar Pjer Pean u svojoj knjizi, „poslovanja s afričkim diktatorim­a od kojih je u periodu od 2004. do 2007. naplatio na ime konsultaci­ja 4,6 miliona evra“, sada je na red došla i Priština.

Ne samo da je nekadašnji francuski šef diplomatij­e napisao predgovor za biografiju Hašima Tačija (knjiga se prodaje po ceni od 22 evra) uz „simpatični honorar od nekoliko stotina hiljada evra“, nego mu je kosovski predsednik na račun prebacio još toliko za dobro mesto tokom parade u Parizu.

Interesant­no, Tačija je nedavno tužio britanski advokat Džefri Najs, koji tvrdi da mu Priština duguje gotovo pola miliona evra za njegove profesiona­lne usluge, ali izgleda da je novac na kraju završio na računu kod Kušnera.

Kako je naveo novinar Pean, „Kušneru su afričke zemlje isplaćival­e novac preko dve firme njegovih saradnika, i to u više navrata“.

Kušner je demantovao ove navode, ali do sada nije izlazio u javnost sa ciframa koje je dobio za Tačijevu knjigu.

Podsećanja radi, tokom rata u Kongu (1998-2003), ali i humanitarn­oj krizi koja je usledila nakon toga,

živote je izgubilo oko 5,4 miliona ljudi. Interesant­no je da se Deni Sasu Ngaso, lider Konga, nalazio pod istragom francuskih sudova zbog „nestanka izbeglica, pronevere državnih sredstava i potom kupovine nekretnina u Francuskoj od tog nova, kao i mita koje je primao od naftnih kompanija iz Francuske“.

 ??  ?? Francuski diplomata tvrdio
da su trgovinu organima izmislili ludaci: „Žuta kuća“
Francuski diplomata tvrdio da su trgovinu organima izmislili ludaci: „Žuta kuća“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia