Alo!

FRANCUZI SU PLJUNULI precima u lice

-

Tragikomič­na opravdanja o tome kako je protokolar­na greška teroristu Tačija svrstala na stranu pobednika Velikoga rata, kao i izvinjenja diplomata nama ne znače ništa. Uvredljivo je samo po sebi i to što je isti uopšte dobio poziv da prisustvuj­e proslavi. A šta reći o tome što se u Parizu, uz nekada savezničke zastave, vijorila i zastava lažne države, čiji su teroristi kidisali na srpski narod i pre veka. Baš kao što to čine i danas.

P rethodnih dana, mnogi su isticali da bi Srbija na najvišem nivou trebalo da učestvuje u proslavi u Parizu i da bi bila velika šteta kada bi predsednik Srbije odustao od puta, uprkos evidentnim nipodaštav­anjima Srbije.

P ogrešili su. Srbija, srpski narod i sve institucij­e naše države imaju moralnu obavezu da herojske pobede predaka i njihovih saveznika ubuduće proslavlja­ju dostojanst­veno, u atmosferi i okruženju kojega se nećemo stideti.

N a prvom mestu - ne treba Srbija da slavi nikakav Dan primirja već Dan pobede!

Nije se srpski vojnik primirio već pobedio. Posle golgote, srpski narod je doživeo vaskrs i naša je dužnost da to nikada ne zaboravimo.

U gledajmo se na Poljsku, čije državni vrh nije bio na skupu „primirja“u Parizu već na veličanstv­enom svepoljsko­m maršu u Varšavi zajedno sa 250.000 rodoljuba. Umesto poniženja, koje je doživela

Srbija, Poljskoj se desilo nacionalno oduševlje

Z koji

a razliku od mnonje.gih, su se našli u

Parizu, Srbija i srpski narod imaju moralno pravo da dostojanst­veno slave pobedu jer, kako pre veka ogorčeno reče nemački car Vilhelm:

„a 62.000 srpskih vojnika odlučilo je rat“.

 ??  ?? Piše: Miša Vacić, lider Srpske
desnice
Piše: Miša Vacić, lider Srpske desnice

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia