Alo!

Dačićev „koferaš“DOBIO KUĆU NA POKLON

VLADAN ZAGRAĐANIN PRIJAVIO NOVU NEKRETNINU Zagrađanin je posedovao polovinu stana od 138,46 kvadrata, a sada se navodi da ima stančinu od 161 kvadrat

- Piše: D. RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Vladan Zagrađanin, predsednik Izvršnog odbora SPS-A i narodni poslanik u Skupštini Srbije, u javnosti najpoznati­ji po aferi „kofer“dobio je vredne poklone: kuću, pomoćni objekat i zemljište! Prvi operativac socijalist­a je darove početkom oktobra uredno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, a za „Alo!” je poručio da se radi o poklonu od oca.

Zagrađanin, koji je u javnosti najpoznati­ji po aferi „kofer”, zbog koje je u januaru 2006. uhapšen u stanu Dejana Simića, tadašnjeg viceguvern­era NBSA, uvećao je svoju imovinu. Ako je suditi po najnovijem izveštaju o imovini i prihodima od 2. oktobra 2018. godine, socijalist­a je bogatiji za nekoliko nekretnina i zemljište.

Zagrađanin je prijavio kuću, čija je površina u osnovi 90 kvadrata, pomoćni objekat od 28 kvadrata i zemljište od 1.596 kvadrata. Sve je stekao ugovorom o poklonu i sve je u njegovom stopostotn­om vlasništvu.

Međutim, tu nije kraj promenama u imovini prvog operativca socijalist­a. Naime, pre nove prijave imovine, Zagrađanin je posedovao polovinu stana od 138,46 kvadrata, a sada se navodi da ima stan od 161 kvadrata, koji je takođe

stekao ugovorom o poklonu, a koji je sada potpuno u njegovom vlasništvu. Ono što je ostalo nepromenje­no kada je o reč nekretnina­ma Vladana Zagrađanin­a jeste garsonjera od 27 kvadrata koju je kupio.

Vladan Zagrađanin je za „Alo!”, komentariš­ući najnovije promene u svojoj imovini, poručio da se radi o poklonu, koji je dobio od oca.

- Imovina koju sam prijavio jeste poklon koji sam dobio od oca. Sve imate u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, ja sam sve prijavio i oni imaju sve papire. Svu imovinu koju sam posedujem stekao sam pre nego sto sam imao političku funkciju. Do promene kvadrature stana došlo je zbog prijavljiv­anja podrumskih prostorija - poručio je on.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia