Alo!

AKO IMA PRAVDE, PUSTIĆE KAPETANA DRAGANA!

-

U Županijsko­m sudu u Varaždinu juče je održano ročište o puštanju na slobodu Dragana Vasiljkovi­ća, poznatijeg kao Kapetan Dragan, koji izdržava kaznu u zatvoru Lepoglava.

Prema rečima njegovog advokata Tomislava Filakovića, praksa je u ovakvim slučajevim da se pritvoreni­k pusti na slobodu.

- Nije doneta odluka, na javnom delu sednice se to ne objavljuje, biće u narednih nekoliko dana. Nemam prognoze, jer se ne bavim prognozama nego pravom, ali moram istaći da je praksa da onaj ko je odslužio više od devet desetina kazne i ko se primereno ponašao u zatvoru, bude uslovno otpušten. To, naravno, ne znači da će tako biti i u ovom slučaju - naveo je Filaković.

Kapetan Dragan je osuđen na 13,5 godina, a u pritvoru se nalazi duže do 12, tako da ukoliko odsluži do poslednjeg dana, na slobodi će se naći tek krajem 2019.

Savo Štrbac za „Alo!“navodi da tim odbrane veruje „da su ispunjeni svi uslovi da Vasiljkovi­ć bude pušten i da bi to moglo biti do kraja meseca“.

- On lično nije optimista, ali bi odluka, ukoliko se poštuje zakon, trebalo da bude pozitivna. Vasiljkovi­ć nije lično podnosio zahtev za prevremeni otpust, već je to uradio po službenoj dužnosti upravnik zatvora Lepoglava, a nakon što izađe na slobodu, sam će odlučiti hoće li otići u Srbiju ili Australiju, jer ima državljans­tvo obe zemlje - naveo je Štrbac i dodao:

- Kapetan Dragan je osuđen bez valjanih dokaza i bez dokazane krivice, a siguran sam da bi izašao i ranije iz zatvora da se, kako oni navode, pokajao za nešto što nije ni uradio.

Štrbac je dodao da će rešenje o odluci biti dostavljen­o strankama pisanim putem i da obe strane, i optuženi i tužilaštvo, imaju pravo žalbe. V. N.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia