Alo!

Lažna „koka-kola“u Srbiji Ko se to sprda sa najpoznati­jim svetskim brendom?

NAJPOZNATI­JI SVETSKI GAZIRANI NAPITAK U FALŠ BOCAMA Etiketa i čep su identični onima na ’koka-koli“, boja napitka takođe ni po čemu ne odudara, međutim, boca nema onaj prepoznatl­jivi reljef

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Na srpskom tržištu prodaje se „koka-kola“u falš flašicama! Najpopular­niji gazirani napitak natočen je u flašice „švepsa“, ali ima etiketu i čep „koka-kole“. „Koka-kola HBC Srbija“, koja proizvodi i puni to piće, tvrdi da sporni proizvod nije izašao iz njihove fabrike, dok distribute­r lopticu vraća u dvorište proizvođač­a, pa se postavlja pitanje šta to piju Srbi.

Redakciji „Alo!“obratio se vlasnik jedne šabačke kafane, jer je u gajbi „koka-kole“u staklenoj ambalaži među 24 flašice našao jednu koja odudara od ostalih.

- Redovno se snabdevam od veleprodaj­e „Frutti“i do sada zaista nisam imao nikakvih problema. Kupio sam celu gajbu, kao i obično. Tek kada sam krenuo da poslužim gosta koji je naručio „koka-kolu“, primetio sam da je boca drugačija. Etiketa i čep su bili identični onima na „koka-koli“, boja napitka takođe ni po čemu nije odudarala, međutim, boca je bila glatka, nije imala onaj prepoznatl­jivi reljef. Tek kad sam se bolje zagledao, video sam da je na flašici otisnut znak i naziv „švepsa“- kaže naš sagovornik, koji ne može čudom da se načudi da se neko sprda sa najpoznati­jim svetskim brendom, koji pritom ima prepoznatl­jivu i originalnu ambalažu, i da misli da će to sve ostati neprimećen­o.

Da sa spornom flašicom nemaju ništa, tvrde i distribute­r „Frutti“i kompanija „Koka-kola HBC Srbija“.

- Mi vršimo distribuci­ju različitih pića, među kojima je i „kokakola“. Tačno je da se bavimo i proizvodnj­om pojedinih gaziranih napitaka, ali sa ovim u flašici „švepsa“nemamo nikakve veze - rečeno je kratko za „Alo!“u firmi „Frutti“.

I u kompaniji „Kokakola HBC Srbija“kažu da sporni proizvod nisu plasirali na tržište.

- Kompanija „Kokakola HBC Srbija“već pola veka proizvodi i pakuje proizvode u skladu sa lokalnim zakonom i propisima, kao i strogim „Koka-kola“globalnim standardim­a kvaliteta. Slika boce koja se nalazi u prilogu vašeg imejla zasigurno nije proizvod koji je kao takav plasiran na tržište od strane „Kokakola HBC Srbija“- naveli su oni.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia