HARADINAJ JE NAVIKAO DA UBIJA, SLAB JE S OLOVKOM

Alo! - - AKTUELNO -

Ramuš Haradinaj je počeo da piše i za „Vašington post“! Naime, kosovski premijer je u autorskom tekstu izneo tvrdnju da „predsednik Vučić, uz podršku Rusije, nudi Prištini priznanje, ali za deo teritorije Kosova“.

„Pred stalnim napadima iz Srbije, čiji je cilj ugrožavanje našeg suvereniteta, bezbednosti i prosperiteta, ima nekih koji bi voleli da se Kosovo uvuče u takozvano mirno etničko čišćenje na Balkanu. To je kratkovid pokušaj da se popusti pred nasilnikom u nadi da će nasilje prestati. Mi to nećemo učiniti - umesto toga ćemo se usprotiviti onima koji pokušavaju da nas iskoriste, a istovremeno ćemo raditi u pravcu dugotrajnog i sveobuhvatnog mira“, napisao je Haradinaj.

Na tekst nekadašnjeg komandanta OVK reagovao je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, koji je naveo da je Ramušu „to neko napisao jer olovka nije njegovo oružje“.

„On je vodio OVK i ubijao ljude, na slobodi je zbog nedostatka svedoka, koje je u međuvremenu pobio. Sad izmišlja razloge da pravda situaciju u kojoj se nalazi, a to je da su upali u živi pesak i kako vreme protiče i što više izjava daju, to sve više tonu“,

dodao je šef srpske diplomatije.

Zamoljen da prokomentariše intervju koji je takođe za američki medij dao kosovski predsednik Hašim Tači, koji je rekao da nema sporazuma između Srbije i Kosova bez definisanja granica, Dačić ističe da kod nas postoji jedna dilema - da li su Tači i Haradinaj zaista u sukobu ili je to igra.

„Ima informacija da su (Tačijevi) ubedili Haradinaja da uvede takse od 100 odsto, a on je navodno hteo samo 30 odsto“, kazao je Dačić i ponovio da Srbija ne želi da zaoštrava situaciju.

Ni Ramuš ne veruje šta je napisao

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.