Kriv za atentat na Vučića, a sad bi da ubije Dodika

Alo! - - POLITIKA -

Sumnjivo - Isti čovek koji je „zaštitio“Vučića u Potočarima sada razoružao Dodikovo obezbeđenje i zabranio da ga čuvaju specijalci Srpske!

Direkcija za koordinaciju policijskih tela obavestila je kabinet Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BIH, da nijedna policijska agencija, izuzev pripadnika te direkcije, ne može da unosi oružje u zgradu Predsedništva BIH! To je urađeno nakon što je Dodik izjavio da prihvata samo obezbeđenje policije Republike Srpske u Sarajevu jer „nema poverenja u te zajedničke jedinice, koje su do pre tri meseca htele da ga hapse i pretresaju mu kuću“.

Odluku da srpskog člana Predsedništva ne mogu da čuvaju specijalci Srpske potpisao je direktor te direkcije Mirsad Vilić lično, a visoki funkcioner Dodikove stranke Staša Košarac otkrio je da je isti taj Vilić „u julu 2015. zabranio pripadnicima MUP-A RS ulazak u Memorijalni centar Potočari kada je izvršen atentat na Aleksandra Vučića“.

- Zato Vučić nije imao nikakvu zaštitu. Vilićevu smenu tada je zatražio i Dragan Mektić, ali to se nije desilo, nije čak ni suspendovan, a kamoli da je protiv njega otvorena istraga, jer to nije dozvolila američka ambasada u BIH - rekao je Košarac.

Zanimljivo je i da su samo dan nakon te odluke Milorad Dodik i njegovi saradnici dobili stravične pretnje smrću, i to zbog postavljanja zastave RS u kabinetu u kojem Dodik sedi.

Stefan Stamenkovski, predsednik „Zavetnika“, za „Alo!“napominje da je naročito indikativno i opasno to što se ime Mirsada Vilića povezuje i sa zločinima nad Srbima u Sarajevu.

- Gospodinu Dodiku bezbednost je ugrožena godinama unazad jer je jedan od retkih političara na Balkanu, pa i u Evropi koji su se usprotivili politici SAD i Britanije, a ujedno se suočavao i sa radikalnim muslimanskim ekstremistima u BIH, ali i njihovim predstavnicima u zajedničkim institucijama. Mirsad Vilić je ratni kadar SDA i njegovo ime se povezuje sa mnogima ratnima zločinima nad Srbima u Sarajevu, posebno na početku rata. Sa pozicije direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela direktno je odgovoran za pokušaj ugrožavanja bezbednosti predsednika Vučića 2015. godine u Potočarima, a sada na isti način razoružavanjem obezbeđenja predsednika Dodika želi da i od njega napravi laku metu - kaže naš sagovornik.

Jelena Đondović

Mirsad Vilić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.