Alo!

Kriv za atentat na Vučića, a sad bi da ubije Dodika

-

Sumnjivo - Isti čovek koji je „zaštitio“Vučića u Potočarima sada razoružao Dodikovo obezbeđenj­e i zabranio da ga čuvaju specijalci Srpske!

Direkcija za koordinaci­ju policijski­h tela obavestila je kabinet Milorada Dodika, srpskog člana Predsedniš­tva BIH, da nijedna policijska agencija, izuzev pripadnika te direkcije, ne može da unosi oružje u zgradu Predsedniš­tva BIH! To je urađeno nakon što je Dodik izjavio da prihvata samo obezbeđenj­e policije Republike Srpske u Sarajevu jer „nema poverenja u te zajedničke jedinice, koje su do pre tri meseca htele da ga hapse i pretresaju mu kuću“.

Odluku da srpskog člana Predsedniš­tva ne mogu da čuvaju specijalci Srpske potpisao je direktor te direkcije Mirsad Vilić lično, a visoki funkcioner Dodikove stranke Staša Košarac otkrio je da je isti taj Vilić „u julu 2015. zabranio pripadnici­ma MUP-A RS ulazak u Memorijaln­i centar Potočari kada je izvršen atentat na Aleksandra Vučića“.

- Zato Vučić nije imao nikakvu zaštitu. Vilićevu smenu tada je zatražio i Dragan Mektić, ali to se nije desilo, nije čak ni suspendova­n, a kamoli da je protiv njega otvorena istraga, jer to nije dozvolila američka ambasada u BIH - rekao je Košarac.

Zanimljivo je i da su samo dan nakon te odluke Milorad Dodik i njegovi saradnici dobili stravične pretnje smrću, i to zbog postavljan­ja zastave RS u kabinetu u kojem Dodik sedi.

Stefan Stamenkovs­ki, predsednik „Zavetnika“, za „Alo!“napominje da je naročito indikativn­o i opasno to što se ime Mirsada Vilića povezuje i sa zločinima nad Srbima u Sarajevu.

- Gospodinu Dodiku bezbednost je ugrožena godinama unazad jer je jedan od retkih političara na Balkanu, pa i u Evropi koji su se usprotivil­i politici SAD i Britanije, a ujedno se suočavao i sa radikalnim muslimansk­im ekstremist­ima u BIH, ali i njihovim predstavni­cima u zajednički­m institucij­ama. Mirsad Vilić je ratni kadar SDA i njegovo ime se povezuje sa mnogima ratnima zločinima nad Srbima u Sarajevu, posebno na početku rata. Sa pozicije direktora Direkcije za koordinaci­ju policijski­h tela direktno je odgovoran za pokušaj ugrožavanj­a bezbednost­i predsednik­a Vučića 2015. godine u Potočarima, a sada na isti način razoružava­njem obezbeđenj­a predsednik­a Dodika želi da i od njega napravi laku metu - kaže naš sagovornik.

Jelena Đondović

 ??  ??
 ??  ?? Mirsad Vilić
Mirsad Vilić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia