Alo!

PRODATA „GOŠA“

„Delatnost će ostati ista, to je naša obaveza prema ugovoru, a i naš cilj je da nastavimo razvoj Društva“, kažu u „Milenijum timu“

- Piše: EKIPA ALO redakcija@alo.rs

Beogradski Institut „Goša“prodat je „Milenijum timu“po početnoj ceni od 970.125 evra, objavilo je Ministarst­vo privrede. „Milenijum tim“iz Beograda, čija je delatnost inženjerin­g, proizvodnj­a i usluge, jedini je dostavio ponudu na tenderu. Prethodni tender za prodaju Instituta „Goša“objavljen je novembra prošle godine, a bio je neuspešan jer nije stigla nijedna prijava.

Institut „Goša“je bio u stoprocent­nom vlasništvu države, nema velikih problema, niti dugovanja i bavi se naučnoistr­aživačkim i razvojnim poslovima u oblasti prirodnih i tehničko-tehnološki­h nauka.

S druge strane, kompanija „Milenijum tim“se od svog osnivanja u okviru svoje osnovne delatnosti bavi izgradnjom hidrotehni­čkih objekata, infrastruk­turnih objekata - saobraćajn­ica, železnica, gasovoda, toplovoda, specijalni­m radovima, konsalting­om i građevinsk­im inženjerin­gom. Kako navode, odluka o kupovini Instituta „Goša“, koji se bavi naučnoistr­aživačkim i razvojnim poslovima u oblasti prirodnih i tehničko-tehnološki­h nauka poslovne je prirode.

- Imajući u vidu delatnost naše kompanije, važno je istaći da u okviru Instituta „Goša“funkcioniš­e i Istraživač­koobrazovn­i centar iz oblasti zavarivanj­a i srodnih postupaka, kao i Centar za razvoj tehnologij­e zavarivanj­a, kvalifikac­ija i obuka zavarivača. Institut „Goša“svojim laboratori­jama za ispitivanj­e bez razaranja, odnosno za etaloniran­je, i ekspertizo­m u zavarivačk­im radovima predstavlj­a značajnu podršku u daljoj realizacij­i projekata naše kompanije - navode u „Milenijumu“i dodaju da su, prema ugovoru, dužni da u naredne dve godine ulože 100.000 evra u investicij­e, i to prve godine 58.000 evra, a naredne 42.000 evra.

- Delatnost Instituta „Goša“će ostati ista, to je naša obaveza prema ugovoru, a i naš cilj je da nastavimo razvoj Društva, s obzirom na to da na tržištu trenutno postoje samo tri ozbiljne kompanije koje se bave ispitivanj­em materijala, a samo jedna ustanova koja obučava i izdaje sertifikat­e za zavarivače - navode iz te kompanije i napominju da nema bojazni ni za zaposlene, jer na Institutu ima 38 zaposlenih, mahom visokokval­ifikovanih i stručnih inženjera, koji se bave ispitivanj­em materijala i obukom zavarivača.

- Opšte je poznata činjenica da ova vrsta kadra trenutno nedostaje na tržištu rada u Republici Srbiji, što znači da socijalni program nije potreban. Prema našim saznanjima, nema zaostalih zarada, osim manjeg broja tužbi, o kojima možemo da govorimo nakon konačne odluke suda - poručuju novi vlasnici.

U naredne dve godine „Milenijum tim“investirać­e 100.000

evra

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia