PRODATA „GOŠA“

„Delatnost će ostati ista, to je naša obaveza prema ugovoru, a i naš cilj je da nastavimo razvoj Društva“, kažu u „Milenijum timu“

Alo! - - DRUŠTVO - Piše: EKIPA ALO [email protected]

Beogradski Institut „Goša“prodat je „Milenijum timu“po početnoj ceni od 970.125 evra, objavilo je Ministarstvo privrede. „Milenijum tim“iz Beograda, čija je delatnost inženjering, proizvodnja i usluge, jedini je dostavio ponudu na tenderu. Prethodni tender za prodaju Instituta „Goša“objavljen je novembra prošle godine, a bio je neuspešan jer nije stigla nijedna prijava.

Institut „Goša“je bio u stoprocentnom vlasništvu države, nema velikih problema, niti dugovanja i bavi se naučnoistraživačkim i razvojnim poslovima u oblasti prirodnih i tehničko-tehnoloških nauka.

S druge strane, kompanija „Milenijum tim“se od svog osnivanja u okviru svoje osnovne delatnosti bavi izgradnjom hidrotehničkih objekata, infrastrukturnih objekata - saobraćajnica, železnica, gasovoda, toplovoda, specijalnim radovima, konsaltingom i građevinskim inženjeringom. Kako navode, odluka o kupovini Instituta „Goša“, koji se bavi naučnoistraživačkim i razvojnim poslovima u oblasti prirodnih i tehničko-tehnoloških nauka poslovne je prirode.

- Imajući u vidu delatnost naše kompanije, važno je istaći da u okviru Instituta „Goša“funkcioniše i Istraživačkoobrazovni centar iz oblasti zavarivanja i srodnih postupaka, kao i Centar za razvoj tehnologije zavarivanja, kvalifikacija i obuka zavarivača. Institut „Goša“svojim laboratorijama za ispitivanje bez razaranja, odnosno za etaloniranje, i ekspertizom u zavarivačkim radovima predstavlja značajnu podršku u daljoj realizaciji projekata naše kompanije - navode u „Milenijumu“i dodaju da su, prema ugovoru, dužni da u naredne dve godine ulože 100.000 evra u investicije, i to prve godine 58.000 evra, a naredne 42.000 evra.

- Delatnost Instituta „Goša“će ostati ista, to je naša obaveza prema ugovoru, a i naš cilj je da nastavimo razvoj Društva, s obzirom na to da na tržištu trenutno postoje samo tri ozbiljne kompanije koje se bave ispitivanjem materijala, a samo jedna ustanova koja obučava i izdaje sertifikate za zavarivače - navode iz te kompanije i napominju da nema bojazni ni za zaposlene, jer na Institutu ima 38 zaposlenih, mahom visokokvalifikovanih i stručnih inženjera, koji se bave ispitivanjem materijala i obukom zavarivača.

- Opšte je poznata činjenica da ova vrsta kadra trenutno nedostaje na tržištu rada u Republici Srbiji, što znači da socijalni program nije potreban. Prema našim saznanjima, nema zaostalih zarada, osim manjeg broja tužbi, o kojima možemo da govorimo nakon konačne odluke suda - poručuju novi vlasnici.

U naredne dve godine „Milenijum tim“investiraće 100.000

evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.