Putin i Tramp oči u oči U BUENOS AJRESU!

Alo! - - SVET - Piše: EKIPA ALO! [email protected]

Oči u oči! Buenos Ajres će danas i sutra biti „zaključan“zbog samita G20, a ono što svi željno iščekuju jeste susret Vladimira Putina i Donalda Trampa, koji je bio najavljen za subotu (15.30 po srednjoevropskom vremenu), ali je prema poslednjim informacijama ipak otkazan.

Poslednji put, lideri dve supersile videli su se u Parizu, ali je izostao zvaničan sastanak, a kako je naveo Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, Putin namerava da sa Trampom razgovara o „pitanjima strateške bezbednosti, bilateralnim odnosima i regionalnim konfliktima“.

- Očekujemo da će prvo biti održan kraći sastanak, razgovor dva predsednika, a zatim ruskoamerički pregovori, koji mogu trajati oko jedan sat - naveo je Peskov.

Nema sumnje da će tema broj jedan biti incident u Azovskom moru, koji je Rusiju i Ukrajinu doveo do ivice rata, a ukrajinski predsednik Porošenko je i juče pozvao NATO brodove da obezbede

pomenutu oblast. Podsećanja radi, prvi susret Trampa i Putina na samitu G20 bio je u julu 2017. u Hamburgu, a potom u Vijetnamu. Jedini zvanični susret dvojice lidera, a koji nije bio na marginama nekog međunarodnog skupa, bio je u Helsinkiju u julu ove godine, a po protokolu, domaćin tog susreta bio je ruski predsednik. Susret Trampa i Putina u Buenos Ajresu počeće oko 15 sati po srednjoevropskom vremenu.

„Predsednik Rusije namerava da razgovara sa američkim kolegom o pitanjima strateške bezbednosti, bilateralnim odnosima i regionalnim konfliktima“, najavio je Dmitrij Peskov, portparol ruskog lidera

Od njih zavisi i naša sudbina: Putin i Tramp Saudijski princ je juče stigao u Argentinu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.