DROGIRAN ŠUTIIRAO ĆERKU ZBOG PLAČA!

Ferdi Jašari (22) uhapšen je posle smrti od ćerke Leonore u zemunskoj bolnici i posledica serijskog preloma rebara brojnih krvnih podliva po glavi

Alo! - - HRONIKA -

Monstrum Ferdi Jašari (22) uhapšen je juče zbog sumnje da je ubio svoju petomesečnu ćerku Leonoru, koja je umrla u KBC Zemun od teških povreda zadobijenih posle očevog šutiranja i pesničenja! Obdukcijom je utvrđeno da je beba imala serijski prelom rebara i brojne krvne podlive po glavi i rukama, ali i stare povrede od zlostavljanja! Beba je primljena u bolnicu 23. novembra, a preminula je

26. novembra u strašnim bolovima. Sahranjena je u sredu, 28. novembra, na groblju u Sremčici. Jašari se sumnjiči da je svoju bebu šutirao i udarao pesnicama sve dok nije izgubila svest jer mu je smetalo što plače! Dete je posle besomučnog batinanja primljeno u KBC Zemun sa teškim povre- dama, a preminulo je u najtežim mukama, uprkos naporima lekara da ga spasu. Ferdija je majka Afrodita prijavila policiji neposredno posle sahrane unuke, jer joj je priznao šta je uradio.

- Priznao mi je da je dete jednom udario pesnicom. Rekao mi je da je spavao i da ga je probudio detetov plač. Bio je nervozan jer nije imao drogu i digao je ruku na bebu. Snaja Milena mi je rekla da je gledala kako on tuče dete, ali da se plašila da ga prijavi policiji. Milena je pozvala Hitnu pomoć, govoreći „da detetu nije dobro“, ali je prećutala batine. U bolnici su primetili da dete ima povrede i obavestili su policiju. Kada je patrola otišla da proveri šta se dogodilo, Milena im je svog muža predstavila kao komšiju!

Sin je bio nervozan jer nije imao drogu i digao je ruku

na bebu

Meni je rekla da je to uradila iz straha, dok ja sumnjam da je htela da ga zaštiti! - kaže Afrodita Jašari, majka osumnjičenog ubice, i dodaje da je još pre sahrane primetila da se sin čudno ponaša.

- Ferdi je na sahrani bio pijan! Odvela sam ga na stranu i pitala sam ga: „Šta te muči? Zašto je bila policija i zašto je rađena obdukcija?“. Mislila sam da se napio od tuge, ali se ispostavilo da je on krivac! Rekao mi je: „Žao mi je! Kajem se! Grize me savest“. Odmah sam mu rekla da ću ga prijaviti i da mora da odgovara za zločin, a on je uzvratio: „Tako je pravedno! Nemam gde da se skrivam.“Upozorila sam ga: „Unuka će mi ni kriva ni dužna trunuti u zemlji, a ti ćeš zbog toga trunuti u zatvoru! Sin si mi, ali će ti suditi onaj odozgo!“- rekla nam je Afrodita, koja je sa privre- menog rada u Nemačkoj hitno doputovala u Železnik kada joj je snaja u razmaku od svega četiri dana saopštila da Leonora ima stomačni virus, a ubrzo potom da je naprasno umrla.

- Ferdi je ranije bio divan, ali se uhvatio lošeg društva i počeo je da se drogira. U braku sa Milenom prvo je dobio sina Acu, koji sada ima pet godina. Njega je pazio i čuvao kao malo vode na dlanu, a Leonori je presudio iz čista mira jer mu je droga popila mozak!- otvore- no kaže majka uhapšenog mladića.

Kako smo saznali na licu mesta, Jašari je u kraju u kojem živi poznat po nasilničkom ponašanju. - Jašari voli da popije, a kada je pijan, ne vlada sobom! Žena Milena ga je jednom prijavila za porodično nasilje jer je maltretirao nju i dete. Izbegavali smo da se družimo sa njim jer je preke naravi. Jednom komšiji je čekićem bukvalno otvorio glavu, a posle toga se krio i od njega i od policije, koja ga je tražila. Kući je dolazio samo noću - kažu komšije koje smo juče zatekli ispred porodične kuće njegovog brata u Zemunu.

Kada je uhapšen, priznao je zločin. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, posle čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu na saslušanje.

Ferdi Jašari sa suprugom i ubijenom ćerkom

Jašariju ispale vizitkarte prilikom hapšenja

Kuća u Zemunu u kojoj se dogodio zločin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.