Alo!

POBEDA, NEGO ŠTA!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Košarkaška reprezenta­cija Srbije će danas (13, RTS 1) protiv Izraela igrati bez Radeta Zagorca, Alekse Radanova, Dejana

Kravića i Stefana Pota, saopštio je selektor Aleksandar Ðorđević.

Međutim, uprkos izostanku nekolicine igrača, „orlovi“(skor

5-3) su favoriti u Izraelu (3-5).

- Izrael ima izuzetno brzu i atletski spremnu ekipu. Ima pokretljiv­e četvorke i petice, ne toliko iskristali­sane, sa dobrim šutem sa poluodstoj­anja, kao i odličnu kreaciju bekova, pre svega Tamira Blata i Džona Dija Bartolomeu­a, koga će staviti u ekipu… Spremamo se za svakog od njih. Otprilike znamo sistem. Očekujem da će igrati i igrači iz Makabija Džejk Koen, Džon Di Bartolomeu, Nimrod Levi i Jovel Zosman, bez obzira na to što su sinoć imali meč Evrolige protiv Bajerna. Mislim da će oni igrati, iako nemaju ceo dan između dve utakmice, ali s obzirom na to da izraelski igrači ne igraju toliko minuta za

Makabi u Evroligi, mislim da će oni razmišljat­i i o našoj utakmici, između ostalog. Opet, dok se ne pojave na terenu, nećemo znati - rekao je Đorđević.

Postavlja se pitanje - kako se pripremiti, kad za svaku utakmicu u ovom kvalifikac­ionom ciklusu Đorđević ima drugi tim.

- Nije jednostavn­o. Međutim, igrači su spremni, imaju odličnu koncentrac­iju, nivo saradnje je odličan, treninzi su na zavidnom nivou. To je to što u ovom trenutku možemo da postavimo i ja sam siguran da će oni dati sve od sebe da u ovom trenutku dođemo do pobede - zaključio je Sale.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia