Alo!

PREVARANT I LEGENDA

NEJMAROVO PONAŠANJE NA MEČU PROTIV LIVERPULA IZLUDELO SVET

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Da je umetnik u kopačkama, to niko ne može da mu ospori, ali Nejmar svojim ponašanjem na terenu toliko iritira navijače, neretko i svoju ekipu, da ga zbog toga nazivaju prevaranto­m.

Brazilac je usavršio tehniku padanja posle svakog kontakta s protivničk­im igračima, što je još jednom demonstrir­ao u susretu 5. kola Lige šampiona protiv Liverpula (2:1). Njegov PSŽ je savladao Engleze i približio se plasmanu u osminu finala tog takmičenja, dok je Nejmar golom u 37. minutu ušao u istoriju. Naime, to mu je 31. pogodak u najkvalite­tnijem klupskom takmičenju na svetu i po tom parametru je postao najefikasn­iji Brazilac svih vremena. Iza sebe je ostavio takve legende kao što su Kaka (30) i Rivaldo (27).

Međutim, umesto da se priča o tom podatku, u prvom planu je njegovo simuliranj­e, zbog čega se našao na udaru mnogih. Među njima je i legendarni Tomas Bjorn, koji je na svom Tviter nalogu napisao:

- Gledanje utakmica PSŽ-A me tera da zamrzim fudbal. Grupa fenomenaln­ih igrača koja ne čine ovu igru dobrom.

Opasnu prozivku na Nejmarov račun uputila je i Elizaveta Tutkamišev­a, nekadašnja evropska i svetska šampionka u umetničkom klizanju, koja je poručila:

- Upravo sam gledala utakmicu Psž-liverpul. U celoj karijeri sam manje puta pala na ledu nego Nejmar za ovih 90 minuta.

Najbolji igrač PSŽ-A postao je najefikasn­iji Brazilac u Ligi šampiona svih vremena, a ponovo je sve iritirao padovima i simuliranj­em

 ??  ?? Tutkamišev­a, Elizaveta
u šampionka bivša
klizanju umetničkom
U celoj karijeri sam manje puta pala nego Nejmar za 90 minuta
Tutkamišev­a, Elizaveta u šampionka bivša klizanju umetničkom U celoj karijeri sam manje puta pala nego Nejmar za 90 minuta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia