Alo!

Šiptari dezertiraj­u, žele u vojsku Kosova!

Albanci, pripadnici švajcarske vojske, po društvenim mrežama počeli su da kače slike u uniformama vojske Kosova kako pokazuju dvoglavog orla

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Šaćiri i Džaka, izgleda, i dalje progone Švajcarce! Posle nacionalno­g poraza koji su doživeli nakon što su njihovi puleni na utakmici protiv Srbije prekrstili ruke pokazujući dvoglavog orla, isto se desilo i u njihovoj vojsci.

Za one koji su zaboravili, nakon što su pomenuti fudbaleri golove protiv Srbije proslavili pokazivanj­em dvoglavog orla, javnost u Švajcarsko­j nije krila ogorčenje, kako su mnogi naveli, zbog toga što su Šaćiri i Džaka pokazali manjak poštovanja prema zemlji koja im je sve pružila.

Upravo zbog toga, mnoge nije ni začudila lavina negativnih komentara kada su etnički Albanci, pripadnici švajcarske vojske, masovno po društvenim mrežama počeli da kače svoje slike u uniformama takozvane vojske

Kosova, ali i sa prekršteni­m rukama.

„Idite onda na Kosovo, kako vas nije sramota, valjda bi trebalo vojsku da služite u Švajcarsko­j, ova zemlja vam je sve dala, ako vam se ne sviđa, slobodno idite“, samo su neki od komentara.

Tako je bilo i u slučaju Jetmire Avdili (24), koja je uz sliku uniforme navela i da je „vojska Kosova za svakoga“.

Nikad nisam mislila da će biti toliko reakcija. Fotografij­a je snimljena 14. decembra, na dan kada je Kosovo objavilo da formira svoju vojsku. Masa negativnih reakcija bila je iznenađenj­e za mene - navela je ona.

Izvesni Mirlind M. Iz Švajcarske takođe navodi da je spreman da se vrati na Kosovo i služi vojsku ako za tim bude potrebe, ali po švajcarski­m zakonima, onaj ko je već služio u njihovoj vojsci ne može služiti u drugoj, bez obzira na dvojno državljans­tvo.

Uniformisa­ni vojnici nemaju pravo na političku propagandu - rekao je Danijel Rejst, portparol vojske, koji nije isključio sankcije protiv vojnika koji su se slikali pokazujući dvoglavog orla.

 ??  ?? Švajcarska im dala sve, a njima je draži albanski orao
Švajcarska im dala sve, a njima je draži albanski orao

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia