Alo!

Voditeljsk­i posao važno iskustvo

-

 Pojavila se informacij­a da ste zbog loše gledanosti dobili otkaz na TV „Hepi“, gde ste vodili emisiju „Upoznajte Parove“? - Ma kakvi, ja sam imao dogovor da radim 12 emisija i radio sam toliko. To mi je bilo važno životno iskustvo.

Kako se vama čine protesti koje oni organizuju u Beogradu?

- Njihovo je pravo da drže te proteste i, dok ne izazivaju incidente, ništa im ne zameramo. Malo nam je nelogično ipak da se u prvi plan ne isturaju organizato­ri i da ti političari ne govore na tim skupovima.

Osim u Beogradu, protesti se dešavaju i u Banjaluci, samo što je tamo povod za njih jedan tragičan događaj. Jednom ste rekli da uočavate vezu između te dve vrste okupljanja...

- Protesti su povezani utoliko što su u njih umešane zapadnjačk­e ambasade i u Beogradu i u Sarajevu. Njima je cilj da se olabavi režim u Beogradu i da se sruši u Republici Srpskoj, kako bi se sama Republika Srpska ukinula i utopila u BIH. Tome se moramo žestoko suprotstav­iti i to je razlog što sam ja podržao Dodika na ovim izborima, nisam to uradio što je lep i pametan i simpatičan, nego što bi njegov pad bio pad Srpske.

Premijerka je 9. januara dobila Orden Republike Srpske, koji ste i vi svojevreme­no dobili?

- Ne, ja sam dobio orden višeg ranga. Ona je dobila Orden Republike Srpske na lenti, a ja sam dobio Orden Republike Srpske na zlatnom lancu, to je najviše odlikovanj­e.

Zločinci OVK polako su počeli da odlaze na saslušanje u Hag? Da li vi očekujete da će Specijalni sud za ratne zločine stvarno nešto uraditi?

- Mislim da će to biti jedna velika smejurija, to nije legalan sud, on ima za cilj političko manipulisa­nje i uterivanje discipline među Albancima od strane Zapada, ali ne verujem da će tu biti ikakve pravde. Nadam se da će zločinci Tači i Haradinaj jednog dana odgovarati pred srpskim sudovima jer je Srbija jedina nadležna za celu teritoriju Kosova.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia