Vuk: Srbija mora u NATO, građani da se ne pitaju

Alo! - - AKTUELNO -

Vuk Drašković bi da Srbija što pre uđe u NATO! Naime, na pitanje da li bi ulazak naše zemlje u Alijansu bio značajan za političku i ekonomsku stabilnost, Drašković je podsetio na izjavu predsednika Vučića u kojoj je rekao da bi Srbija, pristupanjem NATO, rešila gotovo sve svoje bezbednosne i razvojne izazove.

- Tačno. Rekao je i da je blizu 80 odsto građana Srbije odlučno protiv članstva u NATO. I ovo je tačno. Tačno i tragično. Vlast poštuje volju te ogromne većine. Greška - rekao je za portal „Snews“Drašković. On je naveo da većina građana Srbije ne zna činjenice o

NATO.

- Ne zna ta većina da će sve nesporazume i moguće sukobe na Kosovu, u Bosni, u Makedoniji ili bilo gde na Balkanu rešavati NATO. Srbija može da bira samo jedno od ovo dvoje: da bude u NATO za stolom, ili da bude na meniju. U nekim pitanjima država ne sme da povlađuje neukoj većini - rekao je Drašković.

Reagujući na ove reči, Milica Đurđević Stamenkovski kaže da je lider SPO moralna karikatura, kojoj je u stranci ostala jedino žena.

- Vekovima je vuk bio totemska životinja srpskog naroda, ali zbog Draškovića će izgleda vuk postati sinonim za najveću prevaru. Zamislimo u kakvom je stanju NATO, kada njegove interese zastupa Drašković, moralna karikatura kojoj je u stranci ostala jedino žena. Njega ne zanima volja više od 80 odsto građana Srbije, već isključivo zaštita sopstvene porodične imovine - kaže ona.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, rekao je da „u diktaturi svi znaju bolje od naroda, a u demokratiji narod odlučuje“.

- A Srbija je slobodna i demokratska zemlja. Drašković je za svoje brojne poraze uvek okrivljavao narod i nudio se strancima da potpiše i uradi sve što Srbi neće i ne žele. Dok je Vučić predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije, a ja ministar odbrane , Srbija će biti vojno neutralna i neće ući u NATO. U Crnoj Gori se nalaze Draškovićevi uzori, tako je premijer Marković rekao da je 80 odsto građana CG bilo protiv priznanja Kosova, ali su oni znali bolje i odlučili protiv svog naroda. Srbija odlučuje sama o sebi, a glas njenih građana će se slušati i poštovati. J. Đ.

Oštro reagovali: Aleksandar Vulin i Milica Đurđević Stamenkovski

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.