ŠAPIĆ: RS I SRBIJA DA UKINU GRANICE, TO JE EVROPSKI!

Alo! - - PHORLOINTIKA -

Aleksandar Šapić, predsednik stranke SPAS, napisao je na Tviteru da bi Republika Srpska i Srbija trebalo da ukinu granice.

„Skidanje granica i spajanje ljudi je već decenijama tendencija u Evropi i svetu. Sad vidimo da postaje trend i u regionu. Shodno tome, predlažem da se ukinu granice i između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. To bi bilo baš ljudski, evropski i naravno SRPSKI“, napisao

je Šapić. Najs je svojevremeno bio angažovan kao savetnik Hašima Tačija, ali je saradnja raskinuta kada britanskom advokatu nije isplaćen dogovoreni honorar. Ne zna se tačno o kojoj cifri se radi, ali u prepiskama nekadašnjeg haškog tužitelja u periodu od novembra 2015. do kraja jula 2016. trebalo bi da mu se isplati 327.445,86 evra. Najs je bio angažovan da savetuje Tačija, pomažući da se pripremi potreban materijal za vreme kada se osnuje Specijalni sud, a pomogao je i da se uredi deo predsednikove autobiografske knjige.

Prema rečima Milovana

Drecuna, predsednika Skupštinskog odbora za KIM, Specijalni sud je verovatno

poslednja prilika da se procesuiraju izuzetno brutalni zločini OVK.

- Jedno o najvećih dostignuća procesa oko specijalizovanih veća će biti to što će se saznati istina o brutalnoj kampanji ubistava, mučenja, silovanja

i etničkog čišćenja koje je sprovodila teroristička OVK, a ta istina će biti dostupna i međunarodnoj javnosti - naveo je Drecun.

Na pitanje hoće li žrtve OVK dobiti zakasnelu pravdu, odgovorio je:

- Videćemo hoće li biti političkih pritisaka da se optuženi oslobode.

Ljuštaku će do srede boraviti u Nemačkoj, pa će tek onda otići u Hag

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.