PAO SARADNIK FILIPA KORAĆA!

Dušan Zlatković priveden je u subotu a kod njega je prilikom u akciji „Grom“, pretresa pronađeno nelegalno oružje

Alo! - - HRONIKA - Piše: EKIPA ALO! [email protected]

Rat protiv kriminala se nastavlja! U akciji „Grom“, u kojoj je za prva tri dana palo više od 150 kriminalaca, uhapšen je i Dušan Zlatković (38), bliski saradnik Filipa Koraća, koji slovi za desnu ruku Luke Bojovića!

Za Filipom Koraćem, jednim od najkrupnijih igrača u regionu, podignuta je crvena Interpolova poternica, a u subotu je uhapšen i njegov blizak saradnik Dušan Zlatković.

- Dušan Zlatković je odranije poznat policiji i slovi za bliskog saradnika Filipa Koraća, koji je desna ruka Luke Bojoviće. Obojica su „zaštitnici“škaljarskog klana. Za Zlatkovićem je bila raspisana sudska potraga, jer se nije javio na izdržavanje kazne zatvora od dve godine i dva meseca zbog nedozvoljenog držanja oružja. Interesantno je da je policija u subotu, prilikom njegovog privođenja i pretresa, ponovo pronašla oružje! - navodi naš izvor blizak istrazi.

Prema rečima našeg sagovornika, Zlatković je već bio hapšen.

- Dušan Zlatković je priveden krajem 2008. u policijskoj akciji, kada je palo više dilera. Kod Zlatkovića je pronađena manja količina heroina, ali i 5.000 evra i pištolj. Tada je pronađeno oružje kod braće Srđana i Slavoljuba Katića, za koje se tvrdilo da su povezani sa Zlatkovićem. Četiri godine kasnije, u decembru 2012. godine, u kafiću „Muzej“u Uskočkoj ulici u Beogradu privedeno je šest osoba, među kojima je bio i Zlatković. Neposredno pre privođenja, oni su odbili da se zaustave na policijsko upozorenje. Čim su seli u kafić i naručili piće, policija je uletela unutra. Svi su bili naoružani pištoljima, a jedan se dao u bekstvo i usput bacio oružje - navodi izvor.

Kako saznajemo, ispituje se kakvu je tačno ulogu imao Zlatković u klanu Bojovića i Koraća, te da li je imao direktnu ulogu u izvršavanju određenih poslova.

U akciji „Grom“pala su i najkrupnija imena, kao što su Zvonko Mateović, nekadašnji telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana, Vladimir Jovanović zvani Vlada Japanac, Nebojša Stojković zvani Stojke, Alen Cigler, koji se povezuje s ubistvom Nebojše Markovića, ali i Dragan Stojanović, brat vođe novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke, kao i Novak Buha, brat „surčinca“Ljubiše Buhe Čumeta.

- U policijskoj akciji „Grom“privode se svi koji imaju dosije ili su bili terećeni za teška krivična dela. Na desetine njih je privedeno i većini je određen pritvor do 30 dana - navodi izvor blizak istrazi.

Prethodnih dana policija je zadala ozbiljan udarac klanovima koji dominiraju u našoj zemlji i regionu. Policija je pretresla njihove kuće na različitim lokacijama, a ušla je i u štekove nekih od najmoćnijih ljudi, koji su povezanih s narko- klanovima. Neki od uhapšenih su poznati po najokrutnijim krivičnim delima, od ubistava i trgovine droge do iznuda i političkih ubistava.

Privedeno je više od 150 kriminalaca

i većini je određen pritvo

do 30 dana

Luka Bojović Filip Korać

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.