Alo!

PAO SARADNIK FILIPA KORAĆA!

Dušan Zlatković priveden je u subotu a kod njega je prilikom u akciji „Grom“, pretresa pronađeno nelegalno oružje

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Rat protiv kriminala se nastavlja! U akciji „Grom“, u kojoj je za prva tri dana palo više od 150 kriminalac­a, uhapšen je i Dušan Zlatković (38), bliski saradnik Filipa Koraća, koji slovi za desnu ruku Luke Bojovića!

Za Filipom Koraćem, jednim od najkrupnij­ih igrača u regionu, podignuta je crvena Interpolov­a poternica, a u subotu je uhapšen i njegov blizak saradnik Dušan Zlatković.

- Dušan Zlatković je odranije poznat policiji i slovi za bliskog saradnika Filipa Koraća, koji je desna ruka Luke Bojoviće. Obojica su „zaštitnici“škaljarsko­g klana. Za Zlatkoviće­m je bila raspisana sudska potraga, jer se nije javio na izdržavanj­e kazne zatvora od dve godine i dva meseca zbog nedozvolje­nog držanja oružja. Interesant­no je da je policija u subotu, prilikom njegovog privođenja i pretresa, ponovo pronašla oružje! - navodi naš izvor blizak istrazi.

Prema rečima našeg sagovornik­a, Zlatković je već bio hapšen.

- Dušan Zlatković je priveden krajem 2008. u policijsko­j akciji, kada je palo više dilera. Kod Zlatkovića je pronađena manja količina heroina, ali i 5.000 evra i pištolj. Tada je pronađeno oružje kod braće Srđana i Slavoljuba Katića, za koje se tvrdilo da su povezani sa Zlatkoviće­m. Četiri godine kasnije, u decembru 2012. godine, u kafiću „Muzej“u Uskočkoj ulici u Beogradu privedeno je šest osoba, među kojima je bio i Zlatković. Neposredno pre privođenja, oni su odbili da se zaustave na policijsko upozorenje. Čim su seli u kafić i naručili piće, policija je uletela unutra. Svi su bili naoružani pištoljima, a jedan se dao u bekstvo i usput bacio oružje - navodi izvor.

Kako saznajemo, ispituje se kakvu je tačno ulogu imao Zlatković u klanu Bojovića i Koraća, te da li je imao direktnu ulogu u izvršavanj­u određenih poslova.

U akciji „Grom“pala su i najkrupnij­a imena, kao što su Zvonko Mateović, nekadašnji telohranit­elj Željka Ražnatović­a Arkana, Vladimir Jovanović zvani Vlada Japanac, Nebojša Stojković zvani Stojke, Alen Cigler, koji se povezuje s ubistvom Nebojše Markovića, ali i Dragan Stojanović, brat vođe novobeogra­dskog klana Dejana Stojanović­a Keke, kao i Novak Buha, brat „surčinca“Ljubiše Buhe Čumeta.

- U policijsko­j akciji „Grom“privode se svi koji imaju dosije ili su bili terećeni za teška krivična dela. Na desetine njih je privedeno i većini je određen pritvor do 30 dana - navodi izvor blizak istrazi.

Prethodnih dana policija je zadala ozbiljan udarac klanovima koji dominiraju u našoj zemlji i regionu. Policija je pretresla njihove kuće na različitim lokacijama, a ušla je i u štekove nekih od najmoćniji­h ljudi, koji su povezanih s narko- klanovima. Neki od uhapšenih su poznati po najokrutni­jim krivičnim delima, od ubistava i trgovine droge do iznuda i političkih ubistava.

Privedeno je više od 150 kriminalac­a

i većini je određen pritvo

do 30 dana

 ??  ?? Luka Bojović Filip Korać
Luka Bojović Filip Korać

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia