SRBIJA PROTIV BRAZILA (15.30) U ODLUČUJUĆEM Više nema SUNOVRATA!

„Ne smemo više da lošim napadom upropastimo dobru igru u odbrani“, kaže selektor Nenad Peruničić

Alo! - - SPORT - Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ [email protected]

Red je da nakon remija sa Rusijom (30:30) i debakla protiv Francuske (21:32) najbolji srpski rukometaši konačno ostvare prvu pobedu na Svetskom prvenstvu. Priliku za to imaće danas, kada će odmeriti snage sa Brazilom (15.30), koji jedini, uz Koreju, u grupi A nema osvojen ni jedan jedini bod.

Međutim, daleko od toga da će meč protiv Južnoamerikanaca biti lak posao za „orlove“. Naprotiv, selektor Nenad Peruničić je uveren da će današnji meč u Berlinu biti sve samo ne lak.

- Ne vidim preveliku razliku u igrama selekcije Francuske i Brazila. U redu, Francuzi imaju veći individualni kvalitet, ali način igre je gotovo isti. Igraju brzo, s mnogo rotacije i ukrštanja. Imaju veliki broj igrača s više od 100 nastupa za nacionalni tim, dok mi imamo mnogo mladih igrača. Ipak, nema odustajanja, idemo na pobedu - kaže Peruničić.

Glavna karakteristika srpskih rukometaša na ovom SP su nekonstantnost i prevelike oscilacije u igri, što najviše smeta selektoru.

- Šta nama znači što igramo lepo 25 minuta ili 55 minuta? Mene ne zanima ko je protivnik, da li je to Angola ili Francuska, jer pristup mora biti isti. Razumem da postoji pad u igri od nekoliko minuta, mladi smo, ali ne sme da se dopusti sunovrat od pola sata kao protiv Francuske. Igrali smo sjajnu odbranu, možda i najbolju na turniru, a onda u napadu to upropastili. To ne sme da se dogodi - kaže Peruničić.

Stefan Vujić ne meču sa Francuzima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.