Alo!

SRBIJA PROTIV BRAZILA (15.30) U ODLUČUJUĆE­M Više nema SUNOVRATA!

„Ne smemo više da lošim napadom upropastim­o dobru igru u odbrani“, kaže selektor Nenad Peruničić

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Red je da nakon remija sa Rusijom (30:30) i debakla protiv Francuske (21:32) najbolji srpski rukometaši konačno ostvare prvu pobedu na Svetskom prvenstvu. Priliku za to imaće danas, kada će odmeriti snage sa Brazilom (15.30), koji jedini, uz Koreju, u grupi A nema osvojen ni jedan jedini bod.

Međutim, daleko od toga da će meč protiv Južnoameri­kanaca biti lak posao za „orlove“. Naprotiv, selektor Nenad Peruničić je uveren da će današnji meč u Berlinu biti sve samo ne lak.

- Ne vidim preveliku razliku u igrama selekcije Francuske i Brazila. U redu, Francuzi imaju veći individual­ni kvalitet, ali način igre je gotovo isti. Igraju brzo, s mnogo rotacije i ukrštanja. Imaju veliki broj igrača s više od 100 nastupa za nacionalni tim, dok mi imamo mnogo mladih igrača. Ipak, nema odustajanj­a, idemo na pobedu - kaže Peruničić.

Glavna karakteris­tika srpskih rukometaša na ovom SP su nekonstant­nost i prevelike oscilacije u igri, što najviše smeta selektoru.

- Šta nama znači što igramo lepo 25 minuta ili 55 minuta? Mene ne zanima ko je protivnik, da li je to Angola ili Francuska, jer pristup mora biti isti. Razumem da postoji pad u igri od nekoliko minuta, mladi smo, ali ne sme da se dopusti sunovrat od pola sata kao protiv Francuske. Igrali smo sjajnu odbranu, možda i najbolju na turniru, a onda u napadu to upropastil­i. To ne sme da se dogodi - kaže Peruničić.

 ??  ?? Stefan Vujić ne meču sa Francuzima
Stefan Vujić ne meču sa Francuzima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia