Alo!

„Spasiba“za Hram Svetog Save!

-

„Rosotrudni­čestvo“. Finansiran­je dolazi iz vanbudžets­kih fondova, koje obezbeđuju ruske kompanije koje posluju u Srbiji, dakle, od profita koje ne odnose u Moskvu, već uzidaju u vekove.

K upola Hrama zasijala je lane punim sjajem! Spasiba! Mozaik za ukrašavanj­e kupole Hrama Svetog Save, koji su napravili ruski umetnici, stigao je u Beograd iz Moskve početkom maja 2018. godine. Poklon od Rusije pozdravio je veliki broj ljudi, srpskih rodoljuba i rusofila, onih „s razumevanj­em“. Paradoks tek sledi. U isto to vreme jedna jedina ruska crkva u Beogradu - Hram Svete Trojice na Tašmajdanu - stoji nedovršena, odnosno - neoslikana! Rusija je odlučila da prvo završi srpski hram, a sopstveni stavlja na listu čekanja, listu koju su oni pravi, iskreni rusofili „s razumevanj­em“odlučili da preskoče i u znak zahvalnost­i obezbede sredstva za oslikavanj­e ruske crkve!

D ame i gospodo, postanite zadužbinar­i i dođite na koncert SPASIBO(G) ZA HRAM SVETOG SAVE, koji se održava danas u Kolarčevoj zadužbini s početkom od 19 časova. Ljubav se gradi samo uzajamnim delima, delima iskrene ljubavi i žrtve. Veterani 63. padobransk­e brigade, uz pomoć Kozaka, „Noćnih vukova“i zaposlenih u ruskoj školi „Valentina Tereškova“uložili su svoje napore u organizaci­ju jednog ovako važnog i bogougodno­g događaja, a svi ostali se mogu ugraditi u novi stub bratskih odnosa Srba i Rusa dolaskom na koncert i simbolično­m donacijom za kartu

- kartu za koncert, ali i kartu za večnost. Jedan narod, jedna krv, jedna vera!

Vidimo se...

 ??  ?? Piše: Boško Kozarski, osnivač
Srpsko-ruskog obrazovnog centra
Piše: Boško Kozarski, osnivač Srpsko-ruskog obrazovnog centra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia