Alo!

IZBORI ZAVISE OD OPOZICIJE!

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče u Leskovcu da eventualno održavanje vanrednih izbora zavisi od opozicije i da će ih biti ako ih zatraže.

- Izbori zavise od njih, jednu reč da kažu i biće održani. Pobedićemo ih ubedljivo - naglasio je predsednik. Vučić je povodom najnovijih uvreda na račun Milene Ivanović, supruge ubijenog Olivera Ivanovića, da tu vrstu ludila i mržnje nikada nije razumeo, ali da opozicija treba da zna da uvredama ništa neće moći da promeni. Na pitanje da prokomenta­riše izjavu Željka Veselinovi­ća, Ðilasovog odbornika u beogradsko­j skupštini, koji je za Milenu Ivanović rekao da je đavo, on kaže:

- Oni svakog dana govore da ih neko vređa, samo, ja nisam ni za koga od njih rekao da je izdajnik, a oni to za mene kažu na dnevnom nivou 50 puta. Bitanga, lažovčina, izdajnik, majmun... sve su to njihove reči za mene. Mnogo su pametni. Pošto ne mogu da kažu koju su to fabriku otvorili u Leskovcu, onda misle da će silinom uvreda nešto da promene. Ne mogu da vam objasnim koliko se tresem od straha od njihovih uvreda - rekao je Vučić. To je, dodaje on, sitnica.

- I još onda tobož kukaju kako neko njih vređa, a onda počnu da vređaju žene i ne samo to, već je o nečem drugom tu reč - rekao je i dodao:

- Vi govorite ženi, koja je izgubila supruga i oca svoga deteta, vi njoj govorite da bi protiv nekog trebalo da protestuje, a ona neće.

Ali, vi hoćete, pošto vi to znate i osećate bolje od nje. Da li to ima bilo kakve veze sa pameću? Kažete joj da je đavo, jer neće da bude s vama - upitao je on. Kako je dodao, zato im je kriva i Ružica Đinđić, jer neće da šeta s njima, svako je kriv i oni (opozicija) misle da imaju pravo na more uvreda na dnevnom nivou.

- Zadržite se na tome da ste razvalili mene, uništili ste nas rekao je on. Vučić je naveo da ljude ne zanima šta ko viče, već fabrike i ko se brine za njih.

- Kada su prošli, krenuli s protestima u ponovljeni­m krugovima predsednič­kih izbora. Dobio sam 20 odsto glasova više nego sedam dana pre toga. Kad su završavali sa tim protestima, četiri meseca kasnije imali smo gradske izbore na kojima smo dobili za 20 odsto glasova više, a oni 40 odsto manje. Je l’ mislite da su ljudi fasciniran­i time šta neko viče? Ljude interesuju fabrike, život, ko se bori za njih, a ne samo za sebe - zaključio je Vučić. On je još rekao da će MUP proceniti da treba da se izvrši bezbednosn­a provera, te da se zaštite i Milena Ivanović i njeno dete.

 ??  ?? Uskoro i nove fabrike: Vučić u obilasku „Aptiv Pakarda“
Uskoro i nove fabrike: Vučić u obilasku „Aptiv Pakarda“
 ??  ?? Veselinovi­ć se posle premijerke ostrvio na udovicu Olivera Ivanovića
Veselinovi­ć se posle premijerke ostrvio na udovicu Olivera Ivanovića
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia