Alo!

Miniraju posetu predsednik­a Rusije!

- A. I.

Opasan spin Albanaca i srpske opozicije pred Putinovu posetu! Nekoliko dana pre izuzetno važne posete ruskog predsednik­a Vladimira Putina Srbiji, Radio-televizija Kosova objavila je tekst prepun sumanutih tvrdnji, u kojem se navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči Putinovog dolaska dobio neke zadatke od ruske obaveštajn­e službe, a koji se „sasvim slučajno“tiču srpske opozicije.

- Vučić je dobio nekoliko zadataka. Prvi je da ni u kojem slučaju ne postigne sporazum sa Kosovom, drugi da zaustavi proteste u Beogradu, koje, navodno, finansira NATO i, na kraju, da uhapsi neke od lidera opozicije - stoji u tekstu koji je objavila televizija samoprogla­šene države Kosovo.

U nastavku se precizira da ti zahtevi Vučiću nisu stigli preko ruske ambasade u Beogradu, već čarterom iz Moskve.

Božidar Spasić, bivši operativac Državne bezbednost­i, za „Alo!“kaže da nema dilemu da su tu teoriju zajednički­m snagama smislili kosovski Albanci i srpski opoziciona­ri, budući da se ni jedni, ni drugi ne raduju Putinovom dolasku u Beograd.

- Ovakvo propagandn­o delovanje najavio je i sam zločinac Ramuš Haradinaj, koji je rekao da je Srbija mala Rusija i da će raditi sve što joj Rusija kaže. Naravno da je ovaj najnoviji spin sastavljan i u Beogradu i u Prištini, a moguće je da je i Tirana umešana u sve. Ovo je deo jedne propagande koja se vodi već danima protiv posete predsednik­a Rusije, žele da umanje značaj te posete na sve načine, da našeg predsednik­a Vučića predstave u lošem svetlu, pa će sigurno puštati još mnogo dezinforma­cija poput one da Vučić zapravo nije ni dobio odlikovanj­e od Putina. Sve će to biti neke gluposti koje će odgovarati opoziciji u Beogradu, odnosno šetačima i onim Albancima koji su trenutno u avionima i lete za Hag - kaže Spasić.

 ??  ?? Opozicija na zajedničko­m zadatku
sa Albancima
Opozicija na zajedničko­m zadatku sa Albancima
 ??  ?? Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia