Alo!

VELJKO, STUPAŠ NA DUŽNOST ANĐELA!

-

Tuga do neba! Veljko Vasiljević (17) iz Laćarka, kog je komšija Dušan Milanović (18) ubio nožem, sahranjen je juče na lokalnom groblju, a porodica je zanemela od tuge! Tragedija se dogodila u noći između subote i nedelje, oko tri sata ujutro, na dečjem igralištu u ulici Slobodana Penezića u Laćarku, nadomak Sremske Mitrovice. Dušan Milanović, koji je Veljka poznavao celi život, ubo ga je nožem direktno u srce, posle banalne svađe oko devojke, ostavivši ga u snegu da izdahne.

Tužna povorka krenula je, oko 14 sati, od porodične kuće Vasiljević­a do groblja u Laćarku, gde je mladić ispraćen na večni počinak. - Porodica je bukvalno zanemela od tuge! Više desetina ljudi, školskih drugova i prijatelja okupilo se na groblju i svi do jednog su plakali. Bilo je tužno gledati njegovu porodicu, koja je potpuno uništena zbog gubitka. Pola Laćarka je plakalo - navodi jedan komšija.

Veljkov stric Nenad ne može da se pomiri s gubitkom, a koliko teško podnosi smrt bratanca, pokazuju i njegove objave na Fejsbuku. Pored fotografij­a i pesama posvećenih njemu, postavio je i snimak Veljkovog hrčka.

- Veljin hrčak Mića... Bar glas da mu čujem, da me želja mine - napisao je Nenad. Dan ranije je objavio da će njegov bratanac biti sahranjen i da će stupiti na dužnost anđela: „Večeras spavaš zadnji put u svojoj sobi, svi te čuvamo, a sutra u večnoj kući stupaš na dužnost anđela... Dobijaš bela krila i oreol. Privilegij­a je bila imati te ovih 17 godina pored sebe“.

Osumnjičen­i Milanović saslušan je juče mitrovačko­m tužilaštvu. N. G.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia