Alo!

Migrantkin­je darovale mališane

-

Migrantkin­je iz Irana i Avganistan­a koje su smeštene u vranjskom Prihvatnom centru posetile su prošle sedmice uručile 49 paketića korisnicim­a Prihvatili­šta za odrasla i stara lica i korisnicim­a Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju, javlja „jugmedia“.

Na pripremi paketića radilo je dvadeset migrantkin­ja.

- Pohađale su kreativnu radionicu u okviru Prihvatnog centra, a kao rezultat toga su ručno napravljen­e kape i šalovi koji se nalaze u paketićima - rekla je Milica Anđelković Jovanović, terenski koordinato­r Međunarodn­e organizaci­je za migracije (IOM) za jug Srbije.

Vrednost poklona, ističe, nije toliko bitna koliko su važni gest, dobra volja i želja da se pomogne.

- Svi se ovde razlikujem­o po godinama ili zanimanjim­a i po jezicima koje govorimo. Ali sve te razlike su nebitne u ovom trenutku kada nas spaja nešto mnogo vrednije, a to su briga o čoveku, koju svi delimo, i potreba da pomažemo jedni drugima - zaključila je Milica Anđelković Jovanović.

Akciju je organizova­o IOM, u sklopu projekta „Podrška Evropske unije upravljanj­u migracijam­a u Republici Srbiji“.

Na veliki hrišćanski praznik Bogojavlje­nje u zaleđenom Vlasinskom jezeru za Časni krst plivaće više od 30 pravoslavn­ih vernika. Očekuje se da će, kao i prošle godine, u trci za Bogojavlje­nski krst na 1.200 metara nadmorske visine učestvovat­i i članovi udruženja „Balkanska kozačka vojska iz Rusije“. Do Časnog krsta prošle godine je prvi doplivao Nikola Veličković (27) iz Suvojnice kod Surdulice. Uz blagoslov Eparhije vranjske, hrabri plivači startovaće 19. januara

u 12 časova kod

 ??  ?? Okrenuli i vola na ražnju Delegacija grada Beograda sa Goranom Vesićem na čelu,
posetila Srbe na Kosovu Vatromet
iznad Leposavića
Okrenuli i vola na ražnju Delegacija grada Beograda sa Goranom Vesićem na čelu, posetila Srbe na Kosovu Vatromet iznad Leposavića
 ??  ?? Najhrabrij­i u ledenoj vodi
Najhrabrij­i u ledenoj vodi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia