Alo!

Uništiću Tursku ako napadne Kurde!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Opasna pretnja! Američki predsednik Donald Tramp zapretio je da će SAD ekonomski uništiti Tursku ako napadne Kurde tokom povlačenja američke vojske iz Sirije.

„Započinjem­o dugotrajno povlačenje iz Sirije, dok udaramo žestoko na ostatke teritorija kalifata ISIS-A, i to iz više pravaca. Ponovo ćemo napasti iz postojeće obližnje baze ako se reformišu. Ekonomski ćemo uništiti Tursku ako napadnu Kurde. Napraviti 20 milja sigurne zone“, napisao je Tramp na Tviteru i onda nastavio:

„Isto tako, ne želim da Kurdi izazivaju Tursku. Rusija, Iran i Sirija će imati najveću korist od dugoročne američke politike uništavanj­a ISIS-A u

Siriji, prirodnih neprijatel­ja. Takođe, i mi imamo koristi, ali sada je vreme da dovedemo naše trupe kući. Zaustavite beskrajne ratove!“

Naravno, na odgovor iz Ankare nije se dugo čekalo.

„Fatalna je greška izjednačit­i sirijske Kurde i PKK, koja je na američkoj listi terorista, i njen sirijski ogranak PYD/YPG“, napisao je portparol turskog predsednik­a Ibrahim Kalin na Tviteru.

„Teroristi ne mogu da budu vaši partneri i saveznici. Turska očekuje da SAD poštuju naše strateško partnerstv­o i ne želi da ono bude pomračeno teroristič­kom propagando­m“, naveo je Kalin.

Odnosi između Turske i SAD su zategnuti zbog toga što Vašington podržava kurdsku miliciju u Siriji, koju Ankara smatra produženim ogrankom zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK).

 ??  ?? Na udaru: Erdogan Vašington se plaši
da bi Turska mogla da iskoristi povlačenje američke
vojske iz Sirije Spreman za okršaj s Ankarom:
Tramp
Na udaru: Erdogan Vašington se plaši da bi Turska mogla da iskoristi povlačenje američke vojske iz Sirije Spreman za okršaj s Ankarom: Tramp

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia