Alo!

Gaga slavila, pa TELEVIZIJS­KE NAGRADE KRITIKE tugovala zbog konja

Pevačica je podelila nagradu za najbolju glumicu sa Glen Klouz, ali je slavlje morala da prekine kako bi se oprostila od svoje kobile, koja je uginula

- Piše: SONJA ANDRIĆ sonja.andric@alo.rs

Pevačica i glumica Lejdi Gaga trijumfova­la je na ceremoniji dodele filmskih i televizijs­kih nagrada „Critics’ Choice“, na kojoj je odnela pobedu u kategoriji najbolje glumice za ulogu u filmu „A Star Is Born“, dok je njena pesma „Shallow“takođe izglasana za najbolju. Međutim, kako prenose američki tabloidi, Lejdi Gaga noć trijumfa neće pamtiti po dve prestižne nagrade, već po svojoj kobili Arabeli, koja je ubrzo nakon završetka ceremonije uginula.

- Počastvova­na sam i blagoslove­na što sam dobila nagradu za najbolju glumicu i najboljeg autora pesme. Moje srce bi sada eksplodira­lo od sreće i ponosa, ali odmah nakon dodele nagrada sam dobila vest da je Arabela, moj divna kobila, na samrti. Nikada neću zaboraviti naše zajedničke trenutke, a kada je Arabela patila, i ja sam. Zauvek će biti deo mene - napisala je Gaga na Tviteru.

Ona je nagradu za najbolju glumicu podelila sa Glen Klouz, koja je nagrađena za ulogu u filmu „Wife“.

Osim toga, veliki pobednik bio je film „Roma“, meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona, koji je odneo čak četiri nagrade. Film je slavio u kategorija­ma najboljeg filma i režije, te najbolje filmske fotografij­e i najboljeg stranog filma. Za najboljeg glumca proglašen je Kristijan Bejl, za ulogu Dika Čejnija u filmu „Vice“, a pobedio je i u kategoriji najboljeg glumca u komediji. U kategoriji najboljeg sporednog glumca status favorita za osvajanje „Oskara“potvrdio je Maheršala Ali za ulogu u filmu „Green book“, dok je u ženskoj konkurenci­ji pobedila Regina King za ulogu u filmu „If Beale Street Could Talk”.

Ostvarenje „Black Panther“je slavilo u kategorija­ma najboljih kostima, vizuelnih efekata i scenografi­je, a za montažu i muziku nagrađen je „First Man” Dejmijena Šazela. U televizijs­kim kategorija­ma najviše razloga za slavlje imale su serije „The Americans“i „The Marvelous Mrs. Maisel“, koje su osvojile po tri nagrade, uključujuć­i i one glavne za najbolju dramsku, odnosno humoristič­ku seriju.

 ??  ?? Podelile nagradu za najbolju glumicu: Glen Klouz i Lejdi Gaga Četvorostr­uki pobednik: Alfonso Kuaron
Podelile nagradu za najbolju glumicu: Glen Klouz i Lejdi Gaga Četvorostr­uki pobednik: Alfonso Kuaron
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia