Alo!

Jokić se pretvara U ZVER!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Srbin razvalio na meču protiv Portlanda (116:113), uz fantastičn­ih

40 poena i 10 skokova

„MVP, MVP, MVP“, uzvikivali su navijači Denvera Nikoli Jokiću posle meča sa Portlandom (116:113). Kako i ne bi kad je naš superstar postigao čak 40 poena, uz 10 skokova.

Dileme odavno nema, Jokić zaslužuje da bude u ol star petorci, međutim, još će morati da se poklope kockice da bi se to i dogodilo. Ipak, koncentris­aćemo se na ono što se dogodilo u noći između nedelje i ponedeljka - Nikola je razvalio bivšeg saigrača Jusufa Nurkića, koji je ubacio samo 12 poena. Jedini koji je koliko-toliko parirao Nikoli bio je Lilard sa 26 poena i sedam skokova, ali daleko je to od učinka koji je demonstrir­ao naš košarkaš.

Koliko je impresioni­rao sve u Denveru pokazuje i poruka Nika Kosmidera, lokalnog novinara koji prati Nagetse:

- Počinjem da verujem da bi Nikola mogao da odigra sa Sneškom Belićem akciju za dvoje!

Navijači su Somborcu skandirali „MVP, MVP“čim bi dobio loptu, međutim, imao je šta da kaže na tu temu, u šali.

- Kada sam bio na liniji za bacanja, promašio sam prvo. Hvala fanovima, ali neka viču „MVP“i na drugom bacanju - rekao je Nikola.

Od priče o duelu sa Nurkićem Ameri pokušavaju da naprave nešto spektakula­rno, ali Nikola objašnjava da to nije korektno.

- Ne znam zašto prave ružnu priču od toga. Mi smo odlični drugari, baš odlični.

Jusuf je napredovao otkako je otišao od nas.

Snažan je, ustalio se, strpljivij­i je na niskom postu i super igrač.

Jedno od pitanja američkih novinara jeste i da li Srbin ima uticaja na saigrače u svlači- o nici ili na treninzima.

- Ne izazivam nikoga, ako saigrači ne žele da budu bolji, ne mogu im pomoći. Šta treba, da vičem na njih? U Srbiji je izazivanje kao vikanje, ali ja to ne radim. Inače, mislio sam da nismo koncentris­ani, da smo previše opušteni, pokušavao sam da podignem energiju, da uradim šta god je potrebno - prepričava Jokić.

Denver je doživeo neprijatan poraz od autsajdera Feniksa i možda ih je upravo to otreznilo da se vrate u igru i savladaju težeg rivala, Portland. Počele su priče o umoru.

- Nismo umorni, tek je sredina sezone. Dobro sam radio prošlog leta i većina momaka takođe. Mnogo sam trčao, spremao se. Odradio sam sprintove, pripremao razne aspekte igre, slali su mi program u Srbiju.

Umor ne može biti izgovor, ko uopšte i sme da pomisli na tako nešto - zapitao je Nikola.

 ??  ?? Dečko razvaljuje:
Jokić
Dečko razvaljuje: Jokić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia